Majonéz

Majonéz

Egy finom házi majonéz recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 250 ml Elkészítése: Egyszerű Előkésztési idő: kb. 10 perc Elkészítési idő: kb. 20 perc Recept hozzávalók 1 db tyúktojás 200 ml napraforgóolaj 5 g mustár 1/2 citrom leve (30 ml fehérborecet) 5 g konyhasó 1-2 csipetnyi őrölt fekete bors Majonéz készítése 1. A tojás… Majonéz olvasásának folytatása

Káposztasaláta

Káposztasaláta

Egy finom káposztasaláta recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Előkészítési idő: kb. 15 perc Elkészítési idő: kb. 50 perc Recept hozzávalók 1000 g fejes káposzta 800 ml ivóvíz 40 ml ételecet (10%-os) 30 g konyhasó 25 g kristálycukor 1 kávéskanál köménymag 30-40 ml olívaolaj vagy napraforgóolaj Káposztasaláta készítése 1. A… Káposztasaláta olvasásának folytatása

Párolt rizs

Párolt rizs

Egy finom párolt rizs recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 25 perc Elkészítési idő: kb. 45 perc Recept hozzávalók 400 g rizs (hosszú szemű) 800 ml ivóvíz 30 ml napraforgóolaj (vaj) 15 g konyhasó 30 g vöröshagyma 1 kis csomó petrezselyemzöld Párolt rizs készítése 1. A rizst… Párolt rizs olvasásának folytatása

Uborkasaláta

Uborkasaláta

Egy finom uborkasaláta recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Előkészítési idő: kb. 15 perc Elkészítési idő: kb. 30 perc Recept hozzávalók 1000 g uborka 20 g konyhasó 30 ml ételecet (10%-os) 50 g kristálycukor 500 ml ivóvíz 1-2 gerezd fokhagyma (elhagyható) Uborkasaláta készítése 1. Az uborkákat nagyjából 10 percig hideg… Uborkasaláta olvasásának folytatása