Zöldbableves

Zöldbableves

Egy finom zöldbableves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 50 perc Recept hozzávalók 600 g friss zöldbab 40 g vöröshagyma 5 g fokhagyma 5-10 g konyhasó 50 ml napraforgóolaj 40 g finomliszt 3 g fűszerpaprika-őrlemény 200 ml tejföl 15 ml ecet (10… Zöldbableves olvasásának folytatása

Zöldség alaplé

Zöldség alaplé

Egy finom zöldség alaplé recept, aminek a készítése is egyszerű. Felhasználható különböző ételek (levesek, mártások, stb) készítéséhez. Mennyiség: 3-3,5 liter Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30-60 perc Elkészítési idő: kb. 1 óra 30 perc Recept hozzávalók 250 g sárgarépa 150 g petrezselyemgyökér 100 g póréhagyma 150 g zeller vagy szárzeller 150 g vöröshagyma 100 g… Zöldség alaplé olvasásának folytatása

Sütőtök-krémleves

Sütőtök-krémleves

Egy finom sütőtök-krémleves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 60 perc Recept hozzávalók 500 g sütőtök 60 g vaj (napraforgóolaj) 40 g finomliszt 1 db citrom (ételecet) 10-15 g konyhasó 50 g kristálycukor 1 csokor kapor 1500 ml zöldség alaplé (csontlé vagy… Sütőtök-krémleves olvasásának folytatása

Almaleves

Hideg almaleves

Egy finom hideg almaleves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 20 perc Elkészítési idő: kb. 40 perc Recept hozzávalók 600 g alma 150 g kristálycukor fél citrom leve 3 g konyhasó 1500 ml ivóvíz 250 ml tehéntej 100 ml fehérbor (elhagyható) A habaráshoz 150 ml tejszín (vagy… Almaleves olvasásának folytatása

Csontlé

Csontlé

Egy finom csontlé (alaplé) recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: kb. 3 liter Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 3 óra Elkészítési idő: kb. 3 óra 30 perc Recept hozzávalók 500 g sertéscsont 300 g sárgarépa 250 g petrezselyemgyökér 150 g zeller 6 liter ivóvíz Csontlé készítése 1. A csontokat nagyjából egyforma 8-10 cm-es darabokra… Csontlé olvasásának folytatása

Zöldborsóleves

Zöldborsóleves

Egy finom zöldborsóleves recept, aminek a készítése is egyszerű. Készíthetjük galuskával, vajas galuskával, csipetkével, de akár száraztésztát (csigatészta, eperlevél, stb.) is főzhetünk a levesbe. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 50 perc Recept hozzávalók 500 g zöldborsó 200 g sárgarépa 150 g petrezselyemgyökér 100 g zeller 1 kis… Zöldborsóleves olvasásának folytatása