Recept kategóriák

Recept kereső

Legújabb receptek

Még több recept
Szendvicskenyér (Zsúrkenyér)

Szendvicskenyér (Zsúrkenyér)

Az elkészült szendvicskenyeret (zsúrkenyeret) kivesszük a sütőből, majd lazán letakarjuk egy tiszta konyharuhával és így hagyjuk kihűlni. Miután teljesen…

Tojásos galuska (nokedli)

Tojásos galuska (nokedli)

Az elkészült tojásos galuskát (nokedlit) még forrón tálaljuk és fogyasztjuk. Ecetes fejes saláta vagy jól lehűtött kovászos uborka nagyon jól illik mellé. A tejföl helyett…

Ecetes fejes saláta

Ecetes fejes saláta

Fogyasztás előtt az ecetes fejes salátát kis tányérokra helyezzük és a tetejére kevés étolajat vagy olívaolajat locsolunk (elhagyható). Esetleg cikkekre vágott…

Rákóczi-túróslepény

Rákóczi-túróslepény

A Rákóczi-túróslepény az egyik leghíresebb-, legfinomabb-, világszerte is ismert magyar sütemény. Ennek a híres magyar süteménynek az elkészítése elsőre..

Sertéspörkölt

Sertéspörkölt

Az elkészült sertéspörköltet még forrón tálaljuk. Köretként jól illik mellé galuska (nokedli), sós burgonya, tarhonya vagy valamilyen főtt tészta. Díszíthetjük…

Túrós csusza (tészta)

Túrós csusza (tészta)

Az elkészült túrós csuszát még forrón tálaljuk és azonnal fogyasztjuk. A tetejét apróra vágott kaporral, újhagymával vagy metélőhagymával (snidlinggel)…

Népszerű receptek

Még több népszerű recept
Csipetke

Csipetke

Az elkészült csipetkét elsősorban különböző levesek (Jókai bableves, gulyásleves), valamint gulyások (Bográcsgulyás) készítéséhez használjuk levesbetétként…

Házi gyúrt tészta

Házi gyúrt tészta

A pihentetett gyúrt tésztát ezután tetszés szerint formázzuk, nyújtjuk, szikkasztjuk, daraboljuk, attól függően, hogy mit szeretnénk készíteni belőle…

Pizzatészta

Pizzatészta

A recept alapján elkészíthető pizzatészta mennyiség két darab 30-35 cm-es pizzasütő tepsi (pizzaforma), vagy 2 db nagyobb tepsi megtöltéséhez elegendő. Természetesen…

Rántott gombafejek

Rántott gombafejek

Az elkészült rántott gombafejek mellé köretként jól illik a párolt rizs, a rizibizi, esetleg a burgonyapüré, vagy a sült hasábburgonya. Jól lehűtött tartármártást…

Burgonyapüré (krumplipüré)

Burgonyapüré

Az elkészült burgonyapüré könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk. A tetejét forró vízbe mártott kanállal könnyen…

Kovászos uborka

Kovászos uborka

Az elkészült kovászos uborkát a hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. Hűtőben tárolva a kovászos uborka hetekig fogyasztható marad. Fogyasztás előtt  hosszában…

Copyright © 2019 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat