Szendvicskenyér (Zsúrkenyér)

Szendvicskenyér (Zsúrkenyér)

Az elkészült szendvicskenyeret (zsúrkenyeret) kivesszük a sütőből, majd lazán letakarjuk egy tiszta konyharuhával és így hagyjuk kihűlni…

Tojásos galuska (nokedli)

Tojásos galuska (nokedli)

Az elkészült tojásos galuskát (nokedlit) még forrón tálaljuk és fogyasztjuk. Ecetes fejes saláta vagy jól lehűtött kovászos uborka nagyon jól…

Ecetes fejes saláta

Ecetes fejes saláta

Fogyasztás előtt az ecetes fejes salátát kis tányérokra helyezzük és a tetejére kevés étolajat vagy olívaolajat locsolunk. Esetleg cikkekre…

Rákóczi-túróslepény

Rákóczi-túróslepény

A Rákóczi-túróslepény az egyik leghíresebb-, legfinomabb-, világszerte is ismert magyar sütemény. Ennek a híres magyar…

sertéspörkölt

Sertéspörkölt

Az elkészült sertéspörköltet még forrón tálaljuk. Köretként jól illik mellé galuska (nokedli), sós burgonya, tarhonya vagy valamilyen…

túrós csusza (tészta)

Túrós csusza (tészta)

A túrós csusza (túrós tészta) hagyományos magyar étel, ami fogyasztható főételként, köretként (például: harcsa túrós csusza ágyon…

Copyright © 2017 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat