Szendvicskenyér (Zsúrkenyér)

Szendvicskenyér (Zsúrkenyér)

Az elkészült szendvicskenyeret (zsúrkenyeret) kivesszük a sütőből, majd lazán letakarjuk egy tiszta konyharuhával és így hagyjuk kihűlni. Miután teljesen…

Tojásos galuska (nokedli)

Tojásos galuska (nokedli)

Az elkészült tojásos galuskát (nokedlit) még forrón tálaljuk és fogyasztjuk. Ecetes fejes saláta vagy jól lehűtött kovászos uborka nagyon jól illik mellé. A tejföl helyett…

Ecetes fejes saláta

Ecetes fejes saláta

Fogyasztás előtt az ecetes fejes salátát kis tányérokra helyezzük és a tetejére kevés étolajat vagy olívaolajat locsolunk (elhagyható). Esetleg cikkekre vágott…

Rákóczi-túróslepény

Rákóczi-túróslepény

A Rákóczi-túróslepény az egyik leghíresebb-, legfinomabb-, világszerte is ismert magyar sütemény. Ennek a híres magyar süteménynek az elkészítése elsőre..

Sertéspörkölt

Sertéspörkölt

Az elkészült sertéspörköltet még forrón tálaljuk. Köretként jól illik mellé galuska (nokedli), sós burgonya, tarhonya vagy valamilyen főtt tészta. Díszíthetjük…

Túrós csusza (tészta)

Túrós csusza (tészta)

Az elkészült túrós csuszát még forrón tálaljuk és azonnal fogyasztjuk. A tetejét apróra vágott kaporral, újhagymával vagy metélőhagymával (snidlinggel)…

Copyright © 2019 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat