házi gyúrt tészta

Házi gyúrt tészta

A pihentetett gyúrt tésztát ezután tetszés szerint formázzuk, nyújtjuk, daraboljuk, attól függően, hogy mit szeretnénk készíteni belőle…

vajas-petrezselymes burgonya

Vajas-petrezselymes burgonya

A vajas-petrezselymes burgonya köretként főleg borjúhúsból és halból készült ételek mellé illik a legjobban, de egyéb főtt és párolt húsételek…

csipetke

Csipetke

Az elkészült csipetkét elsősorban különböző levesek (Jókai bableves, gulyásleves), valamint gulyások (bográcsgulyás) készítéséhez…

burgonyapüré (krumplipüré)

Burgonyapüré

Az elkészült burgonyapüré könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk. A tetejét forró vízbe mártott kanállal…

céklasaláta

Céklasaláta

A céklát beáztatjuk, majd megtisztítjuk, megmossuk, a héját egy kefével alaposan átdörzsöljük. A cékla gyökerét ne vágjuk le…

pizzatészta

Pizzatészta

A kész pizzatésztát hűtőben több napig is tárolhatjuk, felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből és tegyük meleg helyre, hogy kicsit megkeljen…

Copyright © 2017 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat