házi gyúrt tészta

Házi gyúrt tészta

A pihentetett gyúrt tésztát ezután tetszés szerint formázzuk, nyújtjuk, daraboljuk, attól függően, hogy mit szeretnénk készíteni belőle…

csipetke

Csipetke

Az elkészült csipetkét elsősorban különböző levesek (Jókai bableves, gulyásleves), valamint gulyások (bográcsgulyás) készítéséhez…

pizzatészta

Pizzatészta

A kész pizzatésztát hűtőben több napig is tárolhatjuk, felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből és tegyük meleg helyre, hogy kicsit megkeljen…

burgonyapüré (krumplipüré)

Burgonyapüré

Az elkészült burgonyapüré könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk. A tetejét forró vízbe mártott kanállal…

vajas-petrezselymes burgonya

Vajas-petrezselymes burgonya

A vajas-petrezselymes burgonya köretként főleg borjúhúsból és halból készült ételek mellé illik a legjobban, de egyéb főtt és párolt húsételek…

lencsefőzelék

Lencsefőzelék

A lencsefőzelék remekül illik valamilyen füstölt hús (sonka, tarja, csülök, stb.), sült szárnyas, fasírt, sült virsli vagy tükörtojás mellé. A lencse…

Copyright © 2018 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat