Házi gyúrt tészta

Házi gyúrt tészta

A pihentetett gyúrt tésztát ezután tetszés szerint formázzuk, nyújtjuk, szikkasztjuk, daraboljuk, attól függően, hogy mit szeretnénk készíteni belőle…

Pizzatészta

Pizzatészta

A recept alapján elkészíthető pizzatészta mennyiség két darab 30-35 cm-es pizzasütő tepsi (pizzaforma), vagy 2 db nagyobb tepsi megtöltéséhez elegendő. Természetesen…

Csipetke

Csipetke

Az elkészült csipetkét elsősorban különböző levesek (Jókai bableves, gulyásleves), valamint gulyások (Bográcsgulyás) készítéséhez használjuk levesbetétként…

Burgonyapüré (krumplipüré)

Burgonyapüré

Az elkészült burgonyapüré könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk. A tetejét forró vízbe mártott kanállal könnyen…

Rántott gombafejek

Rántott gombafejek

Az elkészült rántott gombafejek mellé köretként jól illik a párolt rizs, a rizibizi, esetleg a burgonyapüré, vagy a sült hasábburgonya. Jól lehűtött tartármártást…

Vajas-petrezselymes burgonya

Vajas-petrezselymes burgonya

A vajas-petrezselymes burgonya köretként főleg borjúhúsból és halból készült ételek mellé illik a legjobban. Illetve egyéb főtt és párolt húsételek mellé is nyugodtan…

Copyright © 2019 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat