Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

A friss zsenge zöldborsót alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és egy szűrőben lecsöpögtetjük. Amennyiben fagyasztott zöldborsóból készítjük úgy forró vízzel…

Egyszerű kevert almás sütemény

Kevert almás sütemény

Az elkészült kevert almás süteményt – miután kihűlt – tetszőleges alakú darabokra felszeleteljük. A tésztát vághatjuk négyzet, téglalap, de akár rombusz alakúra is…

Csipetke

Csipetke

Az elkészült csipetkét elsősorban különböző levesek (Jókai bableves, gulyásleves), valamint gulyások (Bográcsgulyás) készítéséhez használjuk levesbetétként…

Salátalé - salátaecet

Salátalé (salátaecet)

A kész salátaecetet tálalásig, felhasználásig, lefedve a hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. A salátalé (salátaecet) készítéséhez felhasznált ízesítő anyagok mennyisége változhat…

Burgonyapüré (krumplipüré)

Burgonyapüré

Az elkészült burgonyapüré könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk. A tetejét forró vízbe mártott kanállal könnyen…

Copyright © 2019 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat