csikóstokány

Csikóstokány

Az elkészült csikóstokány leve sem túl híg, sem túl sűrű ne legyen, a legjobb, ha az állaga nagyjából mártássűrűségű. Köretként mellé…

vajas-petrezselymes burgonya

Vajas-petrezselymes burgonya

A vajas-petrezselymes burgonya köretként főleg borjúhúsból és halból készült ételek mellé illik a legjobban, de egyéb főtt és párolt húsételek…

céklasaláta

Céklasaláta

A céklát beáztatjuk, majd megtisztítjuk, megmossuk, a héját egy kefével alaposan átdörzsöljük. A cékla gyökerét ne vágjuk le…

paprikás burgonya (krumpli)

Paprikás burgonya (krumpli)

Az elkészült paprikás burgonyának tartalmas, sűrű, pörköltszerű leve van, főzés közben a burgonya, a főzővíz jelentős részét magába…

tojásos rizs

Tojásos rizs

A tojásos rizst úgy is készíthetjük, hogy a tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük, megtisztítjuk, és apró kockákra daraboljuk…

lencsefőzelék

Lencsefőzelék

A lencsefőzelék remekül illik valamilyen füstölt hús (sonka, tarja, csülök, stb.), sült szárnyas, fasírt, sült virsli vagy tükörtojás mellé. A lencse…

Copyright © 2018 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat