Tojásos rizs

Tojásos rizs

A tojásos rizst úgy is készíthetjük, hogy a tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük, megtisztítjuk, és apró kockákra daraboljuk. Ezeket a kis főtt tojásdarabokat keverjük…

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

A friss zsenge zöldborsót alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és egy szűrőben lecsöpögtetjük. Amennyiben fagyasztott zöldborsóból készítjük úgy forró vízzel…

Galuska (nokedli)

Galuska (nokedli)

Az elkészült galuska vagy nokedli tálalható és fogyasztható sokféle étellel. Kínálhatjuk levesbetétként, de többnyire paprikás vagy pörkölt mellé tálaljuk köretként…

Túrós csusza (tészta)

Túrós csusza (tészta)

Az elkészült túrós csuszát még forrón tálaljuk és azonnal fogyasztjuk. A tetejét apróra vágott kaporral, újhagymával vagy metélőhagymával (snidlinggel)…

Párolt rizs

Párolt rizs

Tálaláskor az elkészült párolt rizst finoman, kivajazott formába, csészébe nyomkodjuk, majd egy tányérra borítjuk, és a tetejét meghintjük finomra vágott…

Kapormártás

Kapormártás

Az elkészül kapormártás jól illik a különböző főtt és sült húsokhoz, fasírthoz, töltött tökhöz, rántott cukkinihoz (tökfélékhez), tökfasírthoz. Az ecetet, a cukrot és a sót…

Copyright © 2020 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat