Parajfőzelék (Spenótfőzelék)

Parajfőzelék (Spenótfőzelék)

Az elkészült parajfőzelék (spenótfőzelék) mellé tükörtojást, főtt tojást, fasírtot, sült virslit, esetleg burgonyapürét készítünk és még forrón tálaljuk. Különböző sült…

Csontlé

Csontlé

A leszűrt csontlé különböző levesek (zöldborsóleves, frankfurti leves, stb.), mártások, főzelékek (lencsefőzelék, zöldborsófőzelék, stb.), raguk…

Zöldborsóleves galuskával

Zöldborsóleves galuskával

Az elkészült levest még forrón tálaljuk. Tálaláskor a tányérokba szedett zöldborsóleves tetejét kevés apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük…

Burgonyás lángos

Burgonyás lángos

Az elkészült burgonyás lángos még forrón fogyasztva a legjobb és a legfinomabb. Rövid pihentetés után, lehetőleg még forrón tálaljuk! Fogyasztás előtt a lángosok…

Csikóstokány

Csikóstokány

Az elkészült csikóstokány leve sem túl híg, sem túl sűrű ne legyen! A legjobb, ha az állaga nagyjából mártássűrűségű. Köretnek galuskát (nokedlit), párolt rizst…

Vajas-petrezselymes burgonya

Vajas-petrezselymes burgonya

A vajas-petrezselymes burgonya köretként főleg borjúhúsból és halból készült ételek mellé illik a legjobban. Illetve egyéb főtt és párolt húsételek mellé is nyugodtan…

Copyright © 2019 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat