Uborkasaláta

Uborkasaláta

Az uborkasaláta frissen fogyasztva a legfinomabb, de tálalás előtt 1-2 órával érdemes azért elkészíteni, hogy kellően le tudjuk hűteni és az ízek is jobban össze…

Citromos-vajas palacsinta

Citromos-vajas palacsinta

A palacsintákat megtöltésig, fogyasztásig egy tányérra halmozva, fóliával vagy egy másik lapostányérral lefedve tároljuk. Az elkészült citromos-vajas palacsinta frissen…

Hideg meggyleves

Hideg meggyleves

A hideg meggylevest általában friss gyümölcsből készítjük, de esetleg meggybefőttből, valamint mélyhűtött (fagyasztott) meggyből is elkészíthetjük…

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

A friss zsenge zöldborsót alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és egy szűrőben lecsöpögtetjük. Amennyiben fagyasztott zöldborsóból készítjük úgy forró vízzel…

Egyszerű kevert almás sütemény

Kevert almás sütemény

Az elkészült kevert almás süteményt – miután kihűlt – tetszőleges alakú darabokra felszeleteljük. A tésztát vághatjuk négyzet, téglalap, de akár rombusz alakúra is…

Csipetke

Csipetke

Az elkészült csipetkét elsősorban különböző levesek (Jókai bableves, gulyásleves), valamint gulyások (Bográcsgulyás) készítéséhez használjuk levesbetétként…

Copyright © 2019 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat