Almaturmix recept

Egy finom almaturmix recept, aminek az elkészítése is egyszerű.

Almaturmix
Almaturmix

Mennyiség

kb. 1 liter

Elkészítése

Egyszerű

Előkészítési idő

kb. 5 perc

Elkészítési idő

kb. 15 perc

Recept hozzávalók

Almaturmix elkészítése

  1. A gyümölcsöket jó alaposan megmossuk, a banán héját eltávolítjuk. Az almát negyedeljük a magházat és az esetleges sérült részeket eltávolítjuk. A recept egyéb hozzávalóit előkészítjük, kimérjük.
  2. A banánt és a felnegyedelt almát a turmixba daraboljuk. Hozzáadjuk a mézet, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, ráöntjük a tejet, majd az egészet habosra turmixszoljuk.
  3. Azonnal fogyaszthatjuk is, de lehűtve talán még finomabb, főleg nagy melegben. Az elkészült alma turmixhoz jégkockát is adhatunk, hogy minél hamarabb lehűljön. Reggelire és vacsorára kiváló, tápláló turmix.

Almaturmix fogyókúrázóknak

  • Akik fogyókúráznak, azok hagyják ki a almaturmix hozzávalói közül a banánt és a mézet! Esetleg helyettesítsék a mézet valamilyen édesítő szerrel!

Az almát héjastól vagy héj nélkül turmixszoljuk?

  • Sokan nem szeretik az almát héjastul fogyasztani, viszont az almában található vitaminok és rostanyagok jelentős része közvetlenül az almahéj alatti részekben találhatók. Így az alma hámozáskor azokat is eltávolítjuk. A turmixolás után csak apró almahéj darabkák maradnak, amik alig észrevehetőek és zavaróak. Persze akiket még az is zavar, azok természetesen vékonyan meg is hámozhatják az almákat. Csak arra vigyázzanak, hogy lehetőleg minél vékonyabban hámozzák meg az almákat!