Tippek, tanácsok Citromos-vajas palacsinta készítéséhez

Ebből a palacsintatészta mennyiségből körülbelül 20-22 darab átlagos méretű citromos-vajas palacsinta lesz.

A palacsintákat megtöltésig, fogyasztásig egy tányérra halmozva, fóliával vagy egy másik lapostányérral lefedve tároljuk. Az elkészült palacsinta frissen fogyasztva a legfinomabb, de forró vízfürdő felett rövid ideig melegen is tarthatjuk, másnap akár sütőben fel is melegíthetjük.

A palacsintatésztát mindig keverjük fel mielőtt a palacsintasütőbe töltenénk. Erre azért van szükség, mert a liszt hamar leülepszik a palacsintatészta aljára, így az felül túl híg lesz, míg alul túl sűrű.

Vékonyabb vagy vastagabb palacsinta

Ez a palacsinta nem lesz hajszálvékony vastagságú. Aki vékonyabb palacsintatésztát szeretne, az csökkentse a tej mennyiségét és adjon hozzá helyette ásvány- vagy szódavizet.