Eperturmix

Egy finom eperturmix recept, aminek a készítése is egyszerű.

Eperturmix
Eperturmix

Mennyiség: 1 liter | Előkészítés: 15 perc | Elkészítési idő: 20 perc

Recept hozzávalók

600 ml hideg tehéntej, 200 g földieper, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál vaníliafagylalt (jégkrém)


A díszítéshez:

földieper, mentalevél, tejszínhab

Eperturmix készítése

1., A friss epret átválogatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, a csumáját eltávolítjuk. A recept egyéb hozzávalóit előkészítjük, kimérjük.

2., A hideg tejet a turmixba öntjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vaníliafagylaltot (jégkrémet), az előkészített epret, majd az egészet habosra turmixszoljuk.

3., Az elkészült eperturmix azonnal fogyasztható, de hűtőbe téve és hidegen tartva akár később fogyaszthatjuk. A tetejére egész eperszemeket vagy eperdarabkákat szórhatunk, de esetleg kevés tejszínhabbal, mentalevéllel is díszíthetjük. Nyáron, nagy melegben akár jégkockát is tehetünk bele.

Tippek, javaslatok eperturmix készítéséhez

Az eper édességétől függően kevés mézet, cukrot vagy más édesítőszert is használhatunk, ha esetleg túlságosan savanyúnak éreznénk a gyümölcsöt.

A vaníliafagylalt akár el is hagyható, vagy mással helyettesíthető.

A vaníliás cukor helyett használhatjuk egy hosszában felhasított fél vanília rúd kikapart magjait is és persze vaníliaaromával is helyettesíthetjük.

Egyéb receptek

Almaturmix

Almaturmix

Akik fogyókúráznak, azok hagyják ki az almaturmix hozzávalói közül a banánt és a mézet! Esetleg helyettesítsék...

Bodzaszörp

Bodzaszörp

Az elkészült bodzaszörpöt fogyasztása előtt – ízlés szerint – hideg ivóvízzel, szódával, vagy ásványvízzel hígíthatjuk...

Banánturmix

Banánturmix

Ez a néhány összetevőből, pár perc alatt elkészített turmix kellemesen vaníliás- és banánízű, sűrű és krémes állagú...