Eperturmix recept

Egy finom eperturmix recept, aminek az elkészítése is egyszerű.

Eperturmix
Eperturmix

Mennyiség

4-6 főre

Elkészítése

Egyszerű

Előkészítési idő

kb. 15 perc

Elkészítési idő

kb. 20 perc

Recept hozzávalók

A díszítéshez

Eperturmix elkészítése

  1. A friss epret átválogatjuk, a sérült, kevésbé érett eperszemeket eltávolítjuk, majd annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi és 10 percig ázni hagyjuk. Ezután az epret többször váltott hideg vízben megmossuk, átöblítjük, a csumáját egy éles késsel eltávolítjuk. Egy szűrőbe tesszük, amiben hideg vízzel ismét leöblítjük, majd jó alaposan lecsepegtetjük.
  2. Amíg az epret áztatjuk és lecsepegtetjük, addig a turmixgépet és a recept egyéb hozzávalóit előkészítjük, kimérjük.
  3. Ezután a hideg tejet a turmixba öntjük, amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vaníliafagylaltot (jégkrémet), az előkészített epret, majd az egészet habosra turmixszoljuk.

Tippek, tanácsok eperturmix készítéséhez

  • Az elkészült eperturmix azonnal fogyasztható, de hűtőbe téve és hidegen tartva akár később fogyaszthatjuk. A turmixot eperrel díszített pohárba (vagy poharakba) töltjük. A tetejére egész eper vagy eperdarabkákat szórunk, de esetleg kevés tejszínhabbal, mentalevéllel is díszíthetjük. Nyáron, nagy melegben jégkockát is tehetünk bele.
  • A vaníliafagylalt helyett vagy mellett tehetünk bele kevés mézet. Szükség esetén – különösen az édesszájúak – kevés cukorral vagy más édesítőszerrel is édesebbé tehetjük.
  • A vaníliás cukor helyett használhatjuk egy hosszában felhasított fél vanília rúd kikapart magjait is és persze vaníliaaromával is helyettesíthetjük.