Ha bizonytalanok vagyunk a fasírt ízesítésével kapcsolatban és le szeretnék tesztelni, hogy milyen lesz a kisült fasírtok íze, akkor formázzunk egy apró kis fasírtgolyót, majd 1-2 perc alatt süssük meg és kis pihentetés után kóstoljuk meg. Nyersen soha ne kóstolgassuk a begyúrt fasírt masszát!

Ha 4-5 cm átmérőnél nagyobb gombócokat szeretnénk készíteni, akkor kicsit lapítsuk el azokat, hogy könnyebben átsüljön a belsejük is.

A zsemlét vagy kenyeret a víz helyett tejbe is áztathatjuk, de akár az áztatott zsemle vagy kenyér helyet használhatunk zsemlemorzsát is. Adjunk a húsos masszához annyit, hogy könnyen formázható legyen.

A fasírtot a sertéshús helyet készíthetjük marhahúsból, pulykahúsból, csirkehúsból vagy akár ezek kombinációjából is. Dúsíthatjuk kevés császárszalonnával vagy bacon-el is.

Ha pulykahúsból vagy csirkehúsból szeretnénk fasírtot készíteni, akkor lehetőleg a combhúst válasszuk, mert a pulyka- vagy csirkemellből készített fasírt kissé száraz lesz.

Ha a fasírthoz a darált húst nem vásároljuk, hanem otthon frissen daráljuk, akkor hozzádarálhatjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a beáztatott zsemlét is.