Az egyszerű ételecet helyet használhatunk citromlevet, gyümölcseceteket (almaecet, borecet, balzsamecet stb.), valamint tárkonnyal, chilivel, fokhagymával, köménnyel, kapribogyóval és más egyéb fűszerrel aromásított fűszeres eceteket.

A recepthez szükséges majonézt a vásárlás helyett akár el készíthetjük és a házi majonéz sokkal finomabb is.

A vöröshagyma helyet tehetünk bele lilahagymát, snidlinget (metélőhagyma), újhagymát, úgy a saláta még színesebb is lesz. Ízesíthetjük kevés dijoni mustárral is.

Díszíthetjük apróra vágott petrezselyemzölddel, néhány vékony szelet uborkával, paprikával, paradicsommal.

A tejföl helyett használhatunk natúr joghurtot, kefirt vagy írót is.

Az elkészült majonézes káposztasalátát akár kevés, nagy-lyukú reszelőn lereszelt sajttal is megszórhatjuk vagy a lereszelt sajtot a salátához is keverhetjük. Kevés felkockázott sonkával is dúsíthatjuk.