Tippek, tanácsok majonézes káposztasaláta készítéséhez

Az elkészült majonézes káposztasaláta tetejére akár kevés reszelt sajtot is szórhatunk vagy esetleg a reszelt sajtot a salátához is keverhetjük. Kevés felkockázott sonkával is dúsíthatjuk.

Az egyszerű ételecet helyet használhatunk citromlevet, különböző gyümölcseceteket (almaecet, borecet, balzsamecet stb.), valamint tárkonnyal, chilivel, fokhagymával, köménnyel, kapribogyóval és más egyéb fűszerrel aromásított fűszeres eceteket.

A recepthez szükséges mennyiségű majonézt akár mi magunk is elkészíthetjük. Az a saját készítésű házi majonéz talán még sokkal finomabb is lesz.

A vöröshagyma helyet tehetünk bele lilahagymát, snidlinget (metélőhagyma), újhagymát. Úgy a majonézes káposztasaláta még színesebb és ízletesebb is lesz. Ízesíthetjük még kevés Dijoni mustárral is.

Tálaláskor díszíthetjük apróra vágott petrezselyemzölddel, néhány vékony szelet uborkával, paprikával, paradicsommal.

A tejföl helyett használhatunk natúr joghurtot, kefirt vagy írót is.