Az elkészült sajtos bundás kenyeret még melegen tálaljuk és fogyasztjuk, de hidegen vagy később felmelegítve is egészen finom. Jól illik mellé egy bögre citromos tea vagy tej.

A sajt rászórása előtt a bundás kenyerek felületét kevés tejföllel is lekenhetjük, de tehetünk rá kolbászt, sonkát, bacont, bármit, amit szeretünk és van otthon.

A nagyobb kenyérszeleteket a jobb kezelhetőség érdekében akár több kisebb darabra is vághatjuk.

Lényeges a bundás kenyér sütéséhez használ étolaj hőfoka. Ha túl alacsony az olaj hőfoka, akkor a kenyérszeletek túl sok olajat fognak magukba szívni és így olajtól csöpögő, rosszízű kenyereket fogunk kapni. A túlságosan forró, füstölő olaj sem túl jó, mivel ilyenkor könnyen túlpirulhat, megéghet a kenyérszeletek felülete.

A bundás kenyeret lehetőleg száraz, szikkadt kenyérből készítsük. Ha puha kenyerünk lenne csak, akkor a készítés előtt kissé szárítsuk, szikkasszuk meg. Tegyük ki a kenyérszeleteket egy tányérra a bundás kenyér készítése előtt néhány órával vagy tegyük a 80 °C körülire melegített sütőbe néhány percre, hogy kellően megszikkadjanak.

Akik idegenkednek a fokhagymapor használatától, azok természetesen használhatnak 1-2 gerezd fokhagymát is helyette, amit pépesítés után a tojásos keverékhez adhatunk.