Ebből a mennyiségű tésztából körülbelül 16 db átlagos méretű kiflit tudunk készíteni, persze ez a darabszám függ a készített kiflik hosszától és vastagságától is. A kiflik mérete a sütési időre is hatással van, a nagyobb kifliknek több időre van szükségük, míg a kisebbeknek kevesebb is elég ahhoz, hogy kellően megsüljenek.

A már kialakított kiflik tetejét a második kelesztés előtt tetszés szerint megszórhatjuk durva szemcsés sóval, kissé megpirított szezámmaggal, köménymaggal, reszelt sajttal, stb.

Ha reggel szeretnék gyorsan friss kiflit sütni, akkor ahhoz nem szükséges hajnalban felkelni, hanem előző este is meggyúrhatjuk a tésztát, majd kelesztés és formázás után tegyük egy tepsire vagy tálcára a kifliket és frissentartó fóliával alaposan takarjuk le, majd tegyük éjszakára a hűtőbe. Reggel a kifliket tegyük 20 percre meleg helyre, míg kicsit felmelegednek, megkelnek, majd süssük készre azokat. Így reggel viszonylag rövid idő alatt, elkészíthetjük a friss finom kifliket.

Az ecet helyet használhatunk frissen facsart citromlevet, vagy aszkorbinsavat (C-vitamin) is, amit gyógyszertárakban tudunk beszerezni. Az ecettől, a citromlétől vagy az aszkorbinsavtól könnyedebb, lazább, jobb állagú lesz a kifli tésztája, de aki idegenkedik a használatuktól az akár el is hagyhatja.

A kifli tésztájának kelesztésekor az a legjobb, ha a kelesztőtálat a körülbelül 40 °C-ra felmelegített sütőbe tesszük, ott még az esetleges huzattól is védve lesz.

A friss élesztő helyett használhatunk szárított porélesztőt (50 g friss élesztő helyett 2 csomag porélesztőt).

A kiflisütéshez a legjobb, ha BL 80-as lisztet használunk, de az átlagos BL 55-ös lisztből is elkészíthetjük. A liszt akár 20-25 százalékát tetszés szerint helyettesíthetjük rétesliszttel, teljes kiőrlésű búza- vagy rozsliszttel.