Tippek, tanácsok tojásos rizs készítéséhez

A tojásos rizs esetleg úgy is elkészíthető, hogy a tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük, megtisztítjuk, és apró kockákra daraboljuk. Ezeket a kis főtt tojásdarabokat keverjük bele az elkészített párolt rizsbe.

A tojásos rizs köretként remekül illik a különböző rántott-, sült- és párolt húsok mellé. Valamint más párolással, sütéssel vagy főzéssel készült étel mellé is fogyaszthatjuk.

Tálaláskor az elkészült tojásos rizst vékonyan kivajazott formába, csészébe nyomkodjuk, majd egy tányérra borítjuk. A tojásos rizs tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

A rizst nem muszáj sütőben párolni. Alacsony hőfokon, egy vastagaljú edényben a főzőlapon is puhára párolhatjuk. Párolás közben a fedőt lehetőleg ne emeljük fel és a rizst ne keverjük meg! Miután a lángot elzártuk alatta még legalább 30 percig hagyjuk lefedve párolódni a rizsszemeket!

A felvert tojásokhoz a sütés előtt akár kevés tejfölt és tejet is keverhetünk, úgy talán még finomabb, lágyabb, szaftosabb lesz a tojás. A hagyma felét akár apróra fel is vághatjuk és kissé megpárolva, a tojásokkal összesütve a párolt rizshez keverhetjük.