A vajas-petrezselymes burgonya köretként főleg borjúhúsból és halból készült ételek mellé illik a legjobban, de egyéb főtt és párolt húsételek mellé is nyugodtan kínálhatjuk, sőt akár még magában is fogyaszthatjuk.

A burgonya főzési ideje nagyban függ a darabok méretétől és a burgonya fajtájától, minőségétől.

A burgonyát lehetőleg egyforma méretűre daraboljuk, így az elkészített vajas-petrezselymes burgonya tetszetősebb kinézetű lesz és a burgonyadarabok is egyszerre fognak megfőni. A burgonyát ne főzzük túlságosan sok vízben, mert elveszti az ízét, és természetesen minél több vizet használunk a főzéshez annál később is fog felforrni.

A megfőtt sós burgonyát a petrezselyem helyett akár más fűszernövényekkel is összekeverhetjük, mint például friss, apróra felvágott kaporral. Persze ilyenkor már az elnevezése is kapros burgonya lesz.

Akik nagyon szeretik a fokhagymát, azok 1-2 gerezdet apróra vághatnak és a petrezselyemzölddel együtt hozzákeverhetik.