Meggybefőtt

Meggybefőtt

Egy finom meggybefőtt recept, aminek a készítése is egyszerű és tartósítószer nélkül is hónapokig tárolható. Mennyiség: 8-10 db 720 ml-es üveg Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 1 óra 40 perc Recept hozzávalók 5 kg meggy 1500 ml ivóvíz 1000 g kristálycukor Meggybefőtt készítése 1. A befőttes üvegeket és a tetőket… Meggybefőtt olvasásának folytatása

Almaleves

Hideg almaleves

Egy finom hideg almaleves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 20 perc Elkészítési idő: kb. 40 perc Recept hozzávalók 600 g alma 150 g kristálycukor fél citrom leve 3 g konyhasó 1500 ml ivóvíz 250 ml tehéntej 100 ml fehérbor (elhagyható) A habaráshoz 150 ml tejszín (vagy… Almaleves olvasásának folytatása

Párolt szilva

Párolt szilva

Egy finom párolt szilva recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 15 perc Elkészítési idő: kb. 35 perc Recept hozzávalók 800 g szilva 50 g vaj 25 g kristálycukor 100 ml vörösbor (vagy ivóvíz) 3 g szegfűszeg 2 db fahéjrúd 1 db citrom Párolt szilva készítése 1. A… Párolt szilva olvasásának folytatása

Tojáslikőr

Tojáslikőr - Eggnog

Egy finom tojáslikőr recept (eggnog), aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: kb. 1,5 l Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 15 perc Elkészítési idő: kb. 45 perc Recept hozzávalók 6 db tyúktojás 700 ml tehéntej 150-200 g kristálycukor 1 csipet konyhasó 1 kávéskanál őrölt szerecsendió 2 rúd fahéj 1 vaníliarúd (2 cs vaníliás cukor) 300 ml… Tojáslikőr olvasásának folytatása

Meggyleves

Meggyleves

Egy finom hideg meggyleves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 15 perc Elkészítési idő: kb. 35 perc Recept hozzávalók 600 g friss meggy 150 g kristálycukor 3 g konyhasó 1500 ml ivóvíz 250 ml tehéntej 100 ml vörösbor (elhagyható) A habaráshoz 150 ml tejszín (tehéntej vagy tejföl)… Meggyleves olvasásának folytatása