
Csemegekukorica főzése
A csemegekukorica főzése, elkészítése nem tartozik a legbonyolultabb feladatok közé, de érdemes megemlíteni a főzésével...
A csemegekukorica főzése, elkészítése nem tartozik a legbonyolultabb feladatok közé, de érdemes megemlíteni a főzésével...
A dunsztolás a különböző házi készítésű befőttek, lekvárok, savanyúságok készítésének végső hőkezelési fázisa...
Sokszor találkozhatunk olyan kifejezéssel a receptek böngészése során, hogy felfuttatjuk az élesztőt, futtassuk fel az...
Sok recept, különösen sütemény receptek esetén találkozhatunk olyan kifejezéssel, hogy "tűpróba", "tűpróbáig sütjük"...
Habarás készítése és felhasználása, vagyis a különböző ételek (levesek, főzelékek, mártások) sűrítése folyamán sokan...
A gyúrt tészta az egyik legnépszerűbb étel. Az otthoni tésztakészítés sem túl nehéz és bonyolult feladat. Némi gyakorlat...
Szinte mindenki találkozott már a receptekben található különböző konyhai mértékegységek, rövidítések valamelyikével...
Előfordulhat, hogy elromlik a konyhai mérleg, lemerül benne az elem, vagy csak egyszerűen sietünk és nem annyira...
Rántás készítése és felhasználása, vagyis a különböző ételek (levesek, főzelékek, mártások) sűrítése sokakat...
Ételeink jelentős részét valamilyen módon sűríteni szoktuk, melyet különböző sűrítési eljárások, módok segítségével...
A tészta hajtogatása levelessé és lazává teszi a különböző tészták szerkezetét. Az egyszeres hajtogatás (szimpla hajtás)...