Konyhai tippek, praktikák


Csemegekukorica főzése

Csemegekukorica főzése

A csemegekukorica főzése, elkészítése nem tartozik a legbonyolultabb feladatok közé, de érdemes megemlíteni a főzésével...

Dunsztolás (hőkezelés)

Dunsztolás (hőkezelés)

A dunsztolás a különböző házi készítésű befőttek, lekvárok, savanyúságok készítésének végső hőkezelési fázisa...

Élesztő felfuttatása

Élesztő felfuttatása

Sokszor találkozhatunk olyan kifejezéssel a receptek böngészése során, hogy felfuttatjuk az élesztőt, futtassuk fel az...

Ellenőrzés tűpróbával

Ellenőrzés tűpróbával

Sok recept, különösen sütemény receptek esetén találkozhatunk olyan kifejezéssel, hogy "tűpróba", "tűpróbáig sütjük"...

Habarás készítése

Habarás készítése

Habarás készítése és felhasználása, vagyis a különböző ételek (levesek, főzelékek, mártások) sűrítése folyamán sokan...

Gyúrt tészta készítése

Gyúrt tészta készítése

A gyúrt tészta az egyik legnépszerűbb étel. Az otthoni tésztakészítés sem túl nehéz és bonyolult feladat. Némi gyakorlat...

Konyhai mértékegységek

Konyhai mértékegységek

Szinte mindenki találkozott már a receptekben található különböző konyhai mértékegységek, rövidítések valamelyikével...

Mérés mérleg nélkül

Mérés mérleg nélkül

Előfordulhat, hogy elromlik a konyhai mérleg, lemerül benne az elem, vagy csak egyszerűen sietünk és nem annyira...

Paradicsom hámozása

Paradicsom hámozása

A paradicsom hámozása némi időt és türelmet igényel, de vannak olyan esetek, amikor megéri a vesződséget vállalni...

Rántás készítése

Rántás készítése

Rántás készítése és felhasználása, vagyis a különböző ételek (levesek, főzelékek, mártások) sűrítése sokakat...

Sűrítési eljárások

Sűrítési eljárások

Ételeink jelentős részét valamilyen módon sűríteni szoktuk, melyet különböző sűrítési eljárások, módok segítségével...

Tészta hajtogatása

Tészta hajtogatása

A tészta hajtogatása levelessé és lazává teszi a különböző tészták szerkezetét. Az egyszeres hajtogatás (szimpla hajtás)...