Besamel mártás

Besamelmártás

Egy finom besamel mártás recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: kb. 250 ml Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 10 perc Elkészítési idő: kb. 15 perc Recept hozzávalók 250 ml tehéntej 15 g vaj 15 g finomliszt 2 csipetnyi konyhasó 1 csipetnyi őrölt szerecsendió 1 csipetnyi őrölt fehér bors Besamel mártás készítése 1. A recept… Besamel mártás olvasásának folytatása

Kijevi csirkemell

Kijevi csirkemell

Egy finom kijevi csirkemell (jércemell) recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Sütési idő: kb. 10 perc Elkészítési idő: kb. 60 perc Recept hozzávalók 3 db egész csirkemell 4-6 csipetnyi konyhasó 4-6 csipetnyi őrölt fekete bors A töltelékhez 120 g vaj 120 g reszelt sajt 1-2 g őrölt szerecsendió 5 g… Kijevi csirkemell olvasásának folytatása

Tojáslikőr

Tojáslikőr - Eggnog

Egy finom tojáslikőr recept (eggnog), aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: kb. 1,5 l Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 15 perc Elkészítési idő: kb. 45 perc Recept hozzávalók 6 db tyúktojás 700 ml tehéntej 150-200 g kristálycukor 1 csipet konyhasó 1 kávéskanál őrölt szerecsendió 2 rúd fahéj 1 vaníliarúd (2 cs vaníliás cukor) 300 ml… Tojáslikőr olvasásának folytatása

Burgonyapüré

Burgonyapüré

Egy finom burgonyapüré (krumplipüré) recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 20 perc Elkészítési idő: kb. 40 perc Recept hozzávalók 1500 g burgonya (kb. 1200 g tisztított, hámozott) 400 ml tehéntej (forró) 50 g vaj (szobahőmérsékletű) 5-10 g konyhasó (kb. 2 kávéskanál) 1-2 csipetnyi őrölt szerecsendió A burgonya… Burgonyapüré olvasásának folytatása