Mártás receptek
Besamel mártás
Az elkészült besamel mártás vagy más néven tejmártás színe tejfehér. Illata, íze a vaj és a tej illatára, ízére...
Csokoládémártás
Az elkészült csokoládémártás (csokoládéöntet) fogyasztható melegen és hidegen is. Hűtés közben egy...
Kapormártás
Jól illik különböző főtt és sült húsokhoz, illetve fasírt, töltött tök, rántott cukkini (tökfélék), tökfasírt mellé...
Majonéz
A jól elkészített majonéz tömény, sima állományú, a habosra kevert vajhoz hasonló. Íze pikáns, színe élénksárga...
Tartármártás
A tartármártás jól illik halételek, rántott (bundázott) ételek mellé, illetve salátákhoz is használhatjuk még, mint...
Tejszínes barnamártás
Nagyon jól illik különböző sült húsok mellé, svéd húsgolyó kísérőjeként pedig szinte nélkülözhetetlen...