Sárgabarackíz alapanyagot tartalmazó receptek
![Almás lepény](/images/small-almas-lepeny.webp)
Almás lepény
Az almás lepényt tésztaráccsal is készíthetjük. Ebben az esetben a felső kinyújtott tésztalapot nem egészben...
![Almás pite](/images/small-almas-pite.webp)
Almás pite
A pitét tésztaráccsal- vagy hagyományos módon, tésztalappal fedve is elkészíthetjük. A tésztából kis díszeket is...
![Linzerkarika (linzerkoszorú)](/images/small-linzerkarika.webp)
Linzerkarika
A sütemény alapja hagyományos linzertészta, a töltelék sárgabarackíz, a teteje darált dióval és porcukorral van díszítve...
![Piskótatekercs](/images/small-piskotatekercs.webp)
Piskótatekercs
A sárgabarackíz helyet használhatunk más gyümölcsből készült lekvárokat (eper, vegyes, szilva, meggy, ribizli stb.)...
![Rákóczi-túrós lepény](/images/small-rakoczi-turos-lepeny.webp)
Rákóczi-túrós lepény
Ez az egyik leghíresebb-, legfinomabb-, világszerte is ismert magyar sütemény. Az elkészítése elsőre kicsit...
![Túrógombóc](/images/small-turogomboc.webp)
Túrógombóc
Fogyaszthatjuk sósan, édesen, köretként, desszertként vagy főételként. Igény szerint megtölthetjük friss gyümölccsel...
![Zserbó szelet](/images/small-zserbo-szelet.webp)
Zserbó szelet
A zserbó az egyik legismertebb és legfinomabb magyar sütemény, ami kedvelt ünnepi (húsvéti és karácsonyi) édesség.