Konyhai tippek, praktikák
Csemegekukorica főzése
A csemegekukorica főzése, elkészítése nem tartozik a legbonyolultabb feladatok közé, de érdemes megemlíteni a főzésével...
Dunsztolás (hőkezelés)
A dunsztolás a különböző házi készítésű befőttek, lekvárok, savanyúságok készítésének végső hőkezelési fázisa...
Élesztő felfuttatása
Sokszor találkozhatunk olyan kifejezéssel a receptek böngészése során, hogy felfuttatjuk az élesztőt, futtassuk fel az...
Ellenőrzés tűpróbával
Sok recept, különösen sütemény receptek esetén találkozhatunk olyan kifejezéssel, hogy "tűpróba", "tűpróbáig sütjük"...
Habarás készítése
Habarás készítése és felhasználása, vagyis a különböző ételek (levesek, főzelékek, mártások) sűrítése folyamán sokan...
Gyúrt tészta készítése
A gyúrt tészta az egyik legnépszerűbb étel. Az otthoni tésztakészítés sem túl nehéz és bonyolult feladat. Némi gyakorlat...
Konyhai mértékegységek
Szinte mindenki találkozott már a receptekben található különböző konyhai mértékegységek, rövidítések valamelyikével...
Mérés mérleg nélkül
Előfordulhat, hogy elromlik a konyhai mérleg, lemerül benne az elem, vagy csak egyszerűen sietünk és nem annyira...
Paradicsom hámozása
A paradicsom hámozása némi időt és türelmet igényel, de vannak olyan esetek, amikor megéri a vesződséget vállalni...
Rántás készítése
Rántás készítése és felhasználása, vagyis a különböző ételek (levesek, főzelékek, mártások) sűrítése sokakat...
Sűrítési eljárások
Ételeink jelentős részét valamilyen módon sűríteni szoktuk, melyet különböző sűrítési eljárások, módok segítségével...
Tészta hajtogatása
A tészta hajtogatása levelessé és lazává teszi a különböző tészták szerkezetét. Az egyszeres hajtogatás (szimpla hajtás)...