Főzési – sütési tippek, praktikák, tanácsok

Házi gyúrt tészta készítése

A gyúrt tészta az egyik legnépszerűbb étel, amit az is jól mutat, hogy több száz féle tésztát gyártanak és kínálnak a vásárlóknak a különböző tésztagyártók. Az otthoni…

Csemegekukorica főzése

A csemegekukorica főzése, elkészítése nem tartozik a legbonyolultabb feladatok közé, de van azért néhány dolog, amit érdemes…

Mérés mérleg nélkül

Egy csésze, bögre, evőkanál liszt, cukor, só, tej stb. az hány dkg, gramm, mennyi ml? Előfordulhat, hogy elromlik a konyhai…

Rántás, lisztszórás és habarás készítése

Ételeink jelentős részét különösen a sűrített leveseket, főzelékeket, mártásokat, valamilyen módon sűríteni szoktuk…

Konyhai mértékegységek, rövidítések

Sok receptnél találkozhatunk olyan hivatalos mértékegységekkel, mint a kilogramm (kg), dekagramm(dkg)…

Tűpróba - Ellenőrzés tűpróbával

Sok receptnél, különösen sütemény receptekben találkozhatunk olyan kifejezéssel, hogy tűpróbáig sütjük…

Copyright © 2019 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat