Receptlista

Válogatott, kipróbált receptek gyűjteménye a sütés, főzés kedvelőinek. A receptekben részletesen szerepelnek az egyes készítési lépések, műveltek, valamint a készítéshez kapcsolódó kiegészítő javaslatok, egyéb információk. A jobb kereshetőség és áttekinthetőség érdekében a receptek különböző kategóriákba, csoportokba is be vannak sorolva.

Méteres kalács

Méteres kalács

Kissé hosszadalmasnak tűnhet az elkészítése, de megéri vele vacakolni, mert egy nagyon finom sütemény, ami...

Milánói spagetti

Milánói spagetti

Egy finom milánói spagetti recept, aminek a készítése is egyszerű. Előételként vagy főételként is fogyasztható...

Nudli

Nudli

A nudli (más néven angyalbögyörő, krumplis nudli, burgonyanudli, burgonyametélt) készítése egészen egyszerű...

Paprikás krumpli

Paprikás krumpli

Az elkészült paprikás krumpli akkor jó, ha a leve pörköltszerű, tartalmas és sűrű. Főzés közben a burgonya...

Párolt káposzta

Párolt káposzta

Vörös vagy lila káposztából is elkészíthetjük. Nagyon jól illik különböző sültekhez és disznótoros mellé.

Párolt rizs

Párolt rizs

A kész párolt rizsből további alapanyagok hozzáadásával készíthető rizibizi, zöldséges-, gombás-, sonkás rizs...

Párolt szilva

Párolt szilva

Az elkészült párolt szilva köretként remekül illik különböző sütéssel készülő húsételek, elsősorban szárnyas és vadhús...

Párolt tarhonya

Párolt tarhonya

Ez a hagyományos, tésztából készített köret nagyon jól illik különböző pörköltek és tokányfélék mellé...

Petrezselymes burgonya

Petrezselymes burgonya

A petrezselymes burgonya köretként főleg borjúhúsból és halból készült ételek mellé illik a legjobban. Illetve egyéb főtt...

Pirított burgonya

Pirított burgonya

Köretként nagyon jól illik egészben sült húsok és frissensültek mellé. Rögtön elkészülte után, melegen fogyasztva...

Piskóta (lapokhoz)

Piskóta (lapokhoz)

A piskótalap felhasználható különböző sütemények, desszertek (tekercsek, roládok, torták, szeletek) készítéséhez...

Piskótatekercs

Piskótatekercs

A sárgabarackíz helyet használhatunk más gyümölcsből készült lekvárokat (eper, vegyes, szilva, meggy, ribizli stb.)...