Zöldbableves

Zöldbableves

Egy finom zöldbableves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 50 perc Recept hozzávalók 600 g friss zöldbab 40 g vöröshagyma 5 g fokhagyma 5-10 g konyhasó 50 ml napraforgóolaj 40 g finomliszt 3 g fűszerpaprika-őrlemény 200 ml tejföl 15 ml ecet (10… Zöldbableves olvasásának folytatása

Zöldség alaplé

Zöldség alaplé

Egy finom zöldség alaplé recept, aminek a készítése is egyszerű. Felhasználható különböző ételek (levesek, mártások, stb) készítéséhez. Mennyiség: 3-3,5 liter Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30-60 perc Elkészítési idő: kb. 1 óra 30 perc Recept hozzávalók 250 g sárgarépa 150 g petrezselyemgyökér 100 g póréhagyma 150 g zeller vagy szárzeller 150 g vöröshagyma 100 g… Zöldség alaplé olvasásának folytatása

Besamel mártás

Besamelmártás

Egy finom besamel mártás recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: kb. 250 ml Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 10 perc Elkészítési idő: kb. 15 perc Recept hozzávalók 250 ml tehéntej 15 g vaj 15 g finomliszt 2 csipetnyi konyhasó 1 csipetnyi őrölt szerecsendió 1 csipetnyi őrölt fehér bors Besamel mártás készítése 1. A recept… Besamel mártás olvasásának folytatása

Francia öntet

Francia öntet (Ecet-olaj öntet)

Egy finom francia öntet recept (vinaigrette), vagy ecet-olaj öntet, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 200 ml Elkészítése: Egyszerű Előkészítési idő: kb. 5 perc Elkészítési idő: kb. 15 perc Recept hozzávalók 50 ml fehérborecet 150 ml étolaj 2-3 csipetnyi konyhasó 1 csipetnyi őrölt fekete bors Francia öntet készítése 1. A recept hozzávalóit, előkészítjük, kimérjük. A… Francia öntet olvasásának folytatása

Szendvicskenyér

Szendvicskenyér (Zsúrkenyér)

Egy finom szendvicskenyér (zsúrkenyér) recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Sütési idő: kb. 20 perc Elkészítési idő: kb. 2 óra 30 perc Recept hozzávalók 400 g finomliszt 100 g burgonya 30 g vaj (margarin) 150 ml tehéntej (vagy ivóvíz) 5 g konyhasó A tészta formázásához 20-30 g finomliszt A kovászhoz… Szendvicskenyér olvasásának folytatása

Tojásos galuska (nokedli)

Tojásos galuska (nokedli)

Egy finom tojásos galuska (nokedli) recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 25 perc Elkészítési idő: kb. 45 perc Recept hozzávalók A habart tojáshoz 12 db tyúktojás 200 ml tejföl 60 ml napraforgóolaj 10 g konyhasó A galuska főzéséhez 4-5 liter ivóvíz 20-30 g konyhasó A galuskához (nokedlihez)… Tojásos galuska (nokedli) olvasásának folytatása