Konyhasó alapanyagot tartalmazó receptek
![Almaleves](/images/small-hideg-almaleves.webp)
Almaleves
Az elkészült almalevest 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Hidegen sokkal finomabb, és a nyári nagy melegben az üdítő...
![Amerikai palacsinta](/images/small-amerikai-palacsinta.webp)
Amerikai palacsinta
A legtöbbször juharsziruppal, friss gyümölccsel, puha vajjal, valamint baconnal tálalják. De fogyasztható melegen...
![Bakonyi sertésborda](/images/small-bakonyi-sertesborda.webp)
Bakonyi sertésborda
A készítését a sertésborda elősütésével kezdjük, amelyet gombás-paprikás mártásban párolunk puhára, majd végül...
![Besamel mártás](/images/small-besamelmartas.webp)
Besamel mártás
Az elkészült besamel mártás vagy más néven tejmártás színe tejfehér. Illata, íze a vaj és a tej illatára, ízére...
![Bolognai ragu](/images/small-bolognai-ragu.webp)
Bolognai ragu
Az elkészült bolognai ragu mellé, enyhén sós vízben, száraz tésztát (tagliatelle vagy penne), vagy esetleg friss, házi...
![Brassói aprópecsenye](/images/small-brassoi-apropecsenye.webp)
Brassói aprópecsenye
Ennek hagyományos magyar ételnek számos változata létezik. Készítik vöröshagymával, sült burgonyával, zöldborsóval...
![Burgonyapüré](/images/small-burgonyapure.webp)
Burgonyapüré
A burgonyapüré (krumplipüré) könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk...
![Burgonyás lángos](/images/small-burgonyas-langos.webp)
Burgonyás lángos
Az elkészült burgonyás lángos forrón fogyasztva a legjobb és talán a legfinomabb. Ezért rövid pihentetés után...
![Céklasaláta](/images/small-ceklasalata.webp)
Céklasaláta
A céklát megtisztítjuk, rövid időre hideg vízbe áztatjuk, majd megmossuk, a héját egy kefével alaposan átdörzsöljük...
![Csemegeuborka](/images/small-csemegeuborka.webp)
Csemegeuborka
Egy finom csemegeuborka recept, aminek a készítése is egyszerű. Tartósítószer nélkül is hónapokig tárolható...
![Csikós tokány](/images/small-csikos-tokany.webp)
Csikós tokány
A legjobb, ha az állaga nagyjából mártás sűrűségű. Köretnek jól illik mellé a galuska (nokedli), párolt rizs vagy főtt...
![Csipetke](/images/small-csipetke.webp)
Csipetke
Az elkészült csipetke elsősorban különböző levesek, valamint gulyások készítésekor használható fel, mint levesbetét.