
Almaleves
Az elkészült almalevest 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Hidegen sokkal finomabb, és a nyári nagy melegben az üdítő...
Receptek Könyve
Az elkészült almalevest 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Hidegen sokkal finomabb, és a nyári nagy melegben az üdítő...
A recept szerint 8 darab, nagyjából 1 cm vastag, 8-10 cm átmérőjű amerikai palacsinta készíthető. A tészta igény szerint...
A készítését a sertésborda elősütésével kezdjük, amelyet gombás-paprikás mártásban párolunk puhára, majd végül...
Az elkészült besamel mártás vagy más néven tejmártás színe tejfehér. Illata, íze a vaj és a tej illatára, ízére...
Az elkészült bolognai ragu mellé, enyhén sós vízben, száraz tésztát (tagliatelle vagy penne), vagy esetleg friss, házi...
Ennek hagyományos magyar ételnek számos változata létezik. Készítik vöröshagymával, sült burgonyával, zöldborsóval...
A burgonyapüré (krumplipüré) könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk...
Az elkészült burgonyás lángos forrón fogyasztva a legjobb és talán a legfinomabb. Ezért rövid pihentetés után...
A céklát megtisztítjuk, rövid időre hideg vízbe áztatjuk, majd megmossuk, a héját egy kefével alaposan átdörzsöljük...
Egy finom csemegeuborka recept, aminek a készítése is egyszerű. Tartósítószer nélkül is hónapokig tárolható...
A legjobb, ha az állaga nagyjából mártás sűrűségű. Köretnek jól illik mellé a galuska (nokedli), párolt rizs vagy főtt...
Az elkészült csipetke elsősorban különböző levesek, valamint gulyások készítésekor használható fel, mint levesbetét.