Kristálycukor alapanyagot tartalmazó receptek
![Piskótatekercs](/images/small-piskotatekercs.webp)
Piskótatekercs
A sárgabarackíz helyet használhatunk más gyümölcsből készült lekvárokat (eper, vegyes, szilva, meggy, ribizli stb.)...
![Pizzatészta](/images/small-pizzateszta.webp)
Pizzatészta
A pizzatésztát igény szerint készíthetjük gyors-, vagy lassú érleléssel. Az otthoni, kis mennyiségű tészta készítésnél...
![Rákóczi-túrós lepény](/images/small-rakoczi-turos-lepeny.webp)
Rákóczi-túrós lepény
Ez az egyik leghíresebb-, legfinomabb-, világszerte is ismert magyar sütemény. Az elkészítése elsőre kicsit...
![Rostos eperszörp](/images/small-rostos-eperszorp.webp)
Rostos eperszörp
Akár tartósítószer nélkül is hosszú ideig tárolható, mivel dunsztolással is növelhetjük az elkészített szörp eltarthatóságát...
![Salátalé (salátaecet)](/images/small-salatale-salataecet.webp)
Salátalé (salátaecet)
Felhasználásig, lefedve a hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. A készítéséhez felhasznált ízesítő anyagok mennyisége...
![Sütőtökkrémleves](/images/small-sutotokkremleves.webp)
Sütőtökkrémleves
Az elkészült sütőtökkrémlevest forrón tálaljuk. Adhatunk mellé pirított kenyér- vagy zsemlekockát és pirított tökmagot is...
![Szezámmagos csirkemell](/images/small-szezammagos-csirkemell.webp)
Szezámmagos csirkemell
Az ízletes csirkemell falatok ropogós bundában rejtőznek, amely szaftos, a mézes, de enyhén savanyú szósztól...
![Tejes kifli](/images/small-tejes-kifli.webp)
Tejes kifli
A receptben szereplő hozzávalókból körülbelül 8 db átlagos méretű tejes kifli készíthető. Persze ez a...
![Tejfölös uborkasaláta](/images/small-tejfolos-uborkasalata.webp)
Tejfölös uborkasaláta
Az ecettel és porcukorral megbolondított tejfölös öntet, kellemesen édes és savanyú ízvilága, jól illik az uborkához...
![Tojáslikőr](/images/small-tojaslikor.webp)
Tojáslikőr
A tojáslikőrt elsősorban ünnepek alkalmával húsvétkor, karácsonykor fogyasztjuk. Fogyasztás előtt felkeverjük...
![Túrós lepény](/images/small-turos-lepeny.webp)
Túrós lepény
Az elkészült túrós lepény tetejét nem szükséges porcukorral megszórni, mert az elfedné a díszített, fényes felületét...
![Uborkasaláta](/images/small-uborkasalata.webp)
Uborkasaláta
Az uborkasaláta frissen fogyasztva a legfinomabb. Viszont tálalás előtt néhány órával azért érdemes elkészíteni...