Saláta receptek

Céklasaláta
A céklát megtisztítjuk, rövid időre hideg vízbe áztatjuk, majd megmossuk, a héját egy kefével alaposan átdörzsöljük...

Ecetes fejes saláta
A salátát és a salátalevet külön-külön is tálalhatjuk, így mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti...

Francia öntet
Az elkészült francia öntet (vinaigrette) vagy ecet-olaj öntet felhasználható különböző saláták készítéséhez, illetve...

Franciasaláta
Köretként remekül illik frissen sütött zöldség vagy húsételekhez, rántott- vagy sülthalfélékhez, de számos hideg...

Gyümölcssaláta
A gyümölcssaláta frissen fogyasztva a legfinomabb, de tálalás előtt néhány órával érdemes azért elkészíteni...

Káposztasaláta
A káposztasalátát ízesíthetjük még ízlés szerint, kevés apróra vágott vörös- vagy lilahagymával, egész borssal...

Kovászos uborka
Ez az egyik legismertebb és legnépszerűbb savanyúság, amely házilag is könnyen elkészíthető, esetleg télire is...

Majonézes káposztasaláta
Egy finom majonézes káposztasaláta (coleslaw) recept, az íze a KFC káposztasaláta ízvilágához hasonlatos...

Salátalé (salátaecet)
Felhasználásig, lefedve a hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. A készítéséhez felhasznált ízesítő anyagok mennyisége...

Uborkasaláta
Az uborkasaláta frissen fogyasztva a legfinomabb. Viszont tálalás előtt néhány órával azért érdemes elkészíteni...