Receptlista

Válogatott, kipróbált receptek gyűjteménye a sütés, főzés kedvelőinek. A receptekben részletesen szerepelnek az egyes készítési lépések, műveltek, valamint a készítéshez kapcsolódó kiegészítő javaslatok, egyéb információk. A jobb kereshetőség és áttekinthetőség érdekében a receptek különböző kategóriákba, csoportokba is be vannak sorolva.

Tojásos nokedli

Tojásos nokedli

A tojásos nokedli igazi klasszikus, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, ami ráadásul még meglehetősen laktató...

Tojásos rizs

Tojásos rizs

Tálaláskor az elkészült tojásos rizst vékonyan kivajazott formába, csészébe nyomkodjuk, majd egy tányérra borítjuk...

Töltött káposzta

Töltött káposzta

Ez a tartalmas, kissé zsíros eledel a magyar konyha egyik jellegzetes étele. Hagyományos karácsonyi fogás, de disznótorok...

Túrógombóc

Túrógombóc

Fogyaszthatjuk sósan, édesen, köretként, desszertként vagy főételként. Igény szerint megtölthetjük friss gyümölccsel...

Túrós csusza

Túrós csusza

A túrós csusza hagyományos magyar étel, ami fogyasztható főételként, illetve köretként is (harcsa túrós csusza ágyon)...

Túrós lepény

Túrós lepény

Az elkészült túrós lepény tetejét nem szükséges porcukorral megszórni, mert az elfedné a díszített, fényes felületét...

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

A recept alapján, nagyjából 30 darab túrós pogácsa készíthető. A 4 cm-kiszúró helyet viszont használhatunk 3 cm-es...

Túrós rúd

Túrós rúd

Megfelelő tárolás mellett napokig puha és omlós marad. Készíthetjük szezámmagos és sajtos változatban is...

Uborkasaláta

Uborkasaláta

Az uborkasaláta frissen fogyasztva a legfinomabb. Viszont tálalás előtt néhány órával azért érdemes elkészíteni...

Zöldbableves

Zöldbableves

Tálalhatjuk csipetkével, galuskával, valamint kolbásszal vagy virslivel is gazdagíthatjuk. Igény szerint főzhetünk...

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék jól illik különböző sültek, fasírt, sült virsli mellé is, de talán tükörtojással a legfinomabb...

Zöldborsóleves

Zöldborsóleves

Készíthetjük galuskával, vajas galuskával, csipetkével, de akár száraztésztát (csigatészta, eperlevél, stb.) is...