Burgonya alapanyagot tartalmazó receptek


Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Ennek hagyományos magyar ételnek számos változata létezik. Készítik vöröshagymával, sült burgonyával, zöldborsóval...

Burgonyapüré

Burgonyapüré

A burgonyapüré (krumplipüré) könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk...

Burgonyás lángos

Burgonyás lángos

Az elkészült burgonyás lángos forrón fogyasztva a legjobb és talán a legfinomabb. Ezért rövid pihentetés után...

Franciasaláta

Franciasaláta

Köretként remekül illik frissen sütött zöldség vagy húsételekhez, rántott- vagy sülthalfélékhez, de számos hideg...

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Az elkészült frankfurti levest még forrón tálaljuk. A tetejét kevés tejföllel díszíthetjük. Friss kenyér jól illik...

Hagymás tört burgonya

Hagymás tört burgonya

A hagymás tört krumpli jól illik pirított sertésmájhoz, kacsa- és libasülthöz, vagy más sült- és rántott húsételekhez...

Krumplis tészta

Krumplis tészta

Ez a hagyományos tésztaétel remek választás azok számára, akik gyorsan, kevés alapanyagból szeretnének valamilyen...

Nudli

Nudli

A nudli (más néven angyalbögyörő, krumplis nudli, burgonyanudli, burgonyametélt) készítése egészen egyszerű...

Paprikás krumpli

Paprikás krumpli

Az elkészült paprikás krumpli akkor jó, ha a leve pörköltszerű, tartalmas és sűrű. Főzés közben a burgonya...

Petrezselymes burgonya

Petrezselymes burgonya

A petrezselymes burgonya köretként főleg borjúhúsból és halból készült ételek mellé illik a legjobban. Illetve egyéb főtt...

Pirított burgonya

Pirított burgonya

Köretként nagyon jól illik egészben sült húsok és frissensültek mellé. Rögtön elkészülte után, melegen fogyasztva...

Sós burgonya

Sós burgonya

Az egyik legegyszerűbb köret, ami nagyon jól illik főtt marhahús, tokányfélék, pörköltek, halételek, előételek mellé...