Burgonya alapanyagot tartalmazó receptek


Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Ennek hagyományos magyar ételnek számos változata létezik. Készítik vöröshagymával, sült burgonyával, zöldborsóval...

Burgonyapüré

Burgonyapüré

A burgonyapüré (krumplipüré) könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk...

Burgonyás lángos

Burgonyás lángos

Az elkészült burgonyás lángos forrón fogyasztva a legjobb és talán a legfinomabb. Ezért rövid pihentetés után...

Egyszerű krumplipüré

Egyszerű krumplipüré

A krémes állagú püréből, további fűszerek és alapanyagok hozzáadásával számos változatotát is elkészíthetjük...

Franciasaláta

Franciasaláta

Köretként remekül illik frissen sütött zöldség vagy húsételekhez, rántott- vagy sülthalfélékhez, de számos hideg...

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Az elkészült frankfurti levest még forrón tálaljuk. A tetejét kevés tejföllel díszíthetjük. Friss kenyér jól illik...

Hagymás tört burgonya

Hagymás tört burgonya

A hagymás tört krumpli jól illik pirított sertésmájhoz, kacsa- és libasülthöz, vagy más sült- és rántott húsételekhez...

Krumplis tészta

Krumplis tészta

Ez a hagyományos tésztaétel remek választás azok számára, akik gyorsan, kevés alapanyagból szeretnének valamilyen...

Nudli

Nudli

A nudli (más néven angyalbögyörő, krumplis nudli, burgonyanudli, burgonyametélt) készítése egészen egyszerű...

Paprikás krumpli

Paprikás krumpli

Az elkészült paprikás krumpli akkor jó, ha a leve pörköltszerű, tartalmas és sűrű. Főzés közben a burgonya...

Petrezselymes burgonya

Petrezselymes burgonya

A petrezselymes burgonya köretként főleg borjúhúsból és halból készült ételek mellé illik a legjobban. Illetve egyéb főtt...

Pirított burgonya

Pirított burgonya

Köretként nagyon jól illik egészben sült húsok és frissensültek mellé. Rögtön elkészülte után, melegen fogyasztva...