
Céklasaláta
A céklát megtisztítjuk, rövid időre hideg vízbe áztatjuk, majd megmossuk, a héját egy kefével alaposan átdörzsöljük...
Receptek Könyve
A céklát megtisztítjuk, rövid időre hideg vízbe áztatjuk, majd megmossuk, a héját egy kefével alaposan átdörzsöljük...
Egy finom csemegeuborka recept, aminek a készítése is egyszerű. Tartósítószer nélkül is hónapokig tárolható...
A hagyományos csokoládétorta felületét többféleképp is bevonhatjuk. Legelterjedtebb a csokoládéval való...
A salátát és a salátalevet külön-külön is tálalhatjuk, így mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti...
Az elkészült francia öntet (vinaigrette) vagy ecet-olaj öntet felhasználható különböző saláták készítéséhez, illetve...
Jól illik különböző főtt és sült húsokhoz, illetve fasírt, töltött tök, rántott cukkini (tökfélék), tökfasírt mellé...
A káposztasalátát ízesíthetjük még ízlés szerint, kevés apróra vágott vörös- vagy lilahagymával, egész borssal...
Ez az egyik legismertebb és legnépszerűbb savanyúság, amely házilag is könnyen elkészíthető, esetleg télire is...
A lencsefőzelék remekül illik valamilyen füstölt hús (sonka, tarja, csülök), sült szárnyas, fasírt, sült virsli tükörtojás mellé...
A jól elkészített majonéz tömény, sima állományú, a habosra kevert vajhoz hasonló. Íze pikáns, színe élénksárga...
Egy finom majonézes káposztasaláta (coleslaw) recept, az íze a KFC káposztasaláta ízvilágához hasonlatos...
Vörös vagy lila káposztából is elkészíthetjük. Nagyon jól illik különböző sültekhez és disznótoros mellé.