Zöldbableves

Zöldbableves

Egy finom zöldbableves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 50 perc Recept hozzávalók 600 g friss zöldbab 40 g vöröshagyma 5 g fokhagyma 5-10 g konyhasó 50 ml napraforgóolaj 40 g finomliszt 3 g fűszerpaprika-őrlemény 200 ml tejföl 15 ml ecet (10… Zöldbableves olvasásának folytatása

Francia öntet

Francia öntet (Ecet-olaj öntet)

Egy finom francia öntet recept (vinaigrette), vagy ecet-olaj öntet, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 200 ml Elkészítése: Egyszerű Előkészítési idő: kb. 5 perc Elkészítési idő: kb. 15 perc Recept hozzávalók 50 ml fehérborecet 150 ml étolaj 2-3 csipetnyi konyhasó 1 csipetnyi őrölt fekete bors Francia öntet készítése 1. A recept hozzávalóit, előkészítjük, kimérjük. A… Francia öntet olvasásának folytatása

Ecetes fejes saláta

Ecetes fejes saláta

Egy finom ecetes fejes saláta recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Előkészítési idő: kb. 20 perc Elkészítési idő: kb. 30 perc Recept hozzávalók 4-6 db fejes saláta A salátaléhez 50 ml ételecet (10%-os) 60 g kristálycukor 20-30 g konyhasó 1000 ml ivóvíz A tálaláshoz 50 ml napraforgóolaj vagy olívaolaj Ecetes… Ecetes fejes saláta olvasásának folytatása

Sütőtök-krémleves

Sütőtök-krémleves

Egy finom sütőtök-krémleves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 60 perc Recept hozzávalók 500 g sütőtök 60 g vaj (napraforgóolaj) 40 g finomliszt 1 db citrom (ételecet) 10-15 g konyhasó 50 g kristálycukor 1 csokor kapor 1500 ml zöldség alaplé (csontlé vagy… Sütőtök-krémleves olvasásának folytatása

Kovászos uborka

Kovászos uborka

Egy finom kovászos uborka recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Előkészítési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 40 perc + 4-5 nap Recept hozzávalók 2000 g uborka 50-100 g kenyér (1-2 szelet) 2 csokor kapor 10 g fokhagyma (4-5 gerezd) 40 g konyhasó 30 ml ételecet (10%-os) 2500 ml… Kovászos uborka olvasásának folytatása

Kapormártás

Kapormártás

Egy finom kapormártás recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 15 perc Elkészítési idő: kb. 30 perc Recept hozzávalók 1 nagy csokor friss kapor 50 g vaj (napraforgóolaj) 60 g finomliszt 30 ml ételecet (10%-os) 10-15 g konyhasó 35 g kristálycukor 200 ml tejföl 500 ml ivóvíz (vagy… Kapormártás olvasásának folytatása