Ivóvíz alapanyagot tartalmazó receptek
Párolt tarhonya
Ez a hagyományos, tésztából készített köret nagyon jól illik különböző pörköltek és tokányfélék mellé...
Pizzatészta
A pizzatésztát igény szerint készíthetjük gyors-, vagy lassú érleléssel. Az otthoni, kis mennyiségű tészta készítésnél...
Rákóczi-túrós lepény
Ez az egyik leghíresebb-, legfinomabb-, világszerte is ismert magyar sütemény. Az elkészítése elsőre kicsit...
Rántott csirkemell csíkok
A pácolt csirkemell falatokat ropogós bunda veszi körül. Csípős paprikával ízesített változata is elkészíthető...
Rizibizi
A rizibizi köretként remekül illik, különböző rántott-, sült- és párolt húsok mellé. Valamint más párolással, sütéssel...
Rostos eperszörp
Akár tartósítószer nélkül is hosszú ideig tárolható, mivel dunsztolással is növelhetjük az elkészített szörp eltarthatóságát...
Salátalé (salátaecet)
Felhasználásig, lefedve a hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. A készítéséhez felhasznált ízesítő anyagok mennyisége...
Sós burgonya
Az egyik legegyszerűbb köret, ami nagyon jól illik főtt marhahús, tokányfélék, pörköltek, halételek, előételek mellé...
Spenótfőzelék
A spenótfőzelék (parajfőzelék) mellé tükörtojást, főtt tojást, fasírtot, sült virslit, esetleg burgonyapürét készítünk...
Sütőtökkrémleves
Az elkészült sütőtökkrémlevest forrón tálaljuk. Adhatunk mellé pirított kenyér- vagy zsemlekockát és pirított tökmagot is...
Szezámmagos csirkemell
Az ízletes csirkemell falatok ropogós bundában rejtőznek, amely szaftos, a mézes, de enyhén savanyú szósztól...
Tepertős pogácsa
A pogácsatésztát hajtogathatjuk vagy hajtogatás nélkül is készíthetjük. Megfelelő tárolás mellett napokig puha...