Rántott csirkemell csíkok ropogós bundában

Rántott csirkemell csíkok receptje, aminek a készítése is egyszerű. A pácolt csirkemell falatokat ropogós bunda veszi körül és a felhasznált fűszereknek köszönhetően nagyon ízletes. Igény szerint a csípős paprikával ízesített változata is elkészíthető.

Rántott csirkemell csíkok

Mennyiség: 4-6 főre Előkészítés: 50 perc Sütés: 30 perc Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Hozzávalók

1 kg csirkemellfilé


A hús pácolásához:

100 ml szénsavas ásványvíz (vagy ivóvíz), 15 g konyhasó, 2 g fűszerpaprika-őrlemény (1 kk.), 2 g fokhagyma-granulátum (1 kk.), 50 g majonéz, 10 g mustár


A panírhoz:

100 g finomliszt, 2 g fűszerpaprika-őrlemény (1 kk.), 2 g fokhagyma granulátum (1 kk.), 2 db tyúktojás, 100 ml ivóvíz, 250 g zsemlemorzsa


A sütéshez:

1 liter étolaj

Rántott csirkemell csíkok készítése

1. A rántott csirkemell csíkok készítését a csirkemell darabolásával kezdjük, amelyet a hosszirányra kissé ferdén vágva, körülbelül 2 cm széles csíkokra darabolunk.

2. A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a csirkemelldarabokat, és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedve, hideg helyen, legalább 30 percig érleljük.

3. Sütés előtt közvetlenül, összeállítjuk a panírtésztát. Egy tálban összekeverjük a tojást és a vizet. Hozzáadjuk a fűszereket és a lisztet, majd a tésztát csomómentesre dolgozzuk.

4. A pácolt csirkemell csíkokat egyenkét belemártjuk a tésztába, majd megforgatjuk zsemlemorzsában (figyeljük rá, hogy mindenhol bevonja a morzsa).

5. A panírozott darabokat, több részletben, közepesen forró (170-180 °C) olajban, néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

6. A készre sült darabokat egy szűrőbe vagy papírtörlőre helyezzük, és alaposan lecsepegtetjük.

Tippek, javaslatok rántott csirkemell csíkok készítéséhez

Az elkészült rántott csirkemell csíkok mellé nagyon jól illik a legtöbb burgonya-, vagy rizsköret, de akár egy szelet kenyérrel (például: szendvicskenyér) is fogyasztható.

A csípős ízek kedvelői használhatnak a csemege fűszerpaprika-őrlemény helyett Cayenne-borsot vagy más csípős paprikát. Ízlés szerint a paprika helyett őrölt fekete borssal is fűszerezhetjük.

A fokhagyma-granulátum helyett használhatunk friss fokhagymát is, amelyet pépesíve vagy egészen apróra vágva használhatunk fel.

Rántott csirkemell csíkok