
Bakonyi sertésborda
A készítését a sertésborda elősütésével kezdjük, amelyet gombás-paprikás mártásban párolunk puhára, majd végül...
A készítését a sertésborda elősütésével kezdjük, amelyet gombás-paprikás mártásban párolunk puhára, majd végül...
Az elkészült bolognai ragu mellé, enyhén sós vízben, száraz tésztát (tagliatelle vagy penne), vagy esetleg friss, házi...
Ennek hagyományos magyar ételnek számos változata létezik. Készítik vöröshagymával, sült burgonyával, zöldborsóval...
A legjobb, ha az állaga nagyjából mártás sűrűségű. Köretnek jól illik mellé a galuska (nokedli), párolt rizs vagy főtt...
A fasírtgolyót, a sertéshús helyet készíthetjük marhahúsból, pulykahúsból, csirkehúsból vagy akár ezek kombinációjából is...
Köretként jól illik mellé burgonyapüré, petrezselymes burgonya, sült hasábburgonya, párolt rizs, tojásos rizs, rizibizi...
Ennek hagyományos magyar ételnek számos változata létezik. Készítik bográcsban, sertészsírral, vörösborral...
Az elkészült sertéspörköltet még forrón tálaljuk. Köretként jól illik mellé galuska (nokedli), sós burgonya, tarhonya...
Az omlós, szaftos, natúr csirkemell remek választás, ha gyorsan szeretnénk valamit készíteni ebédre vagy vacsorára...
Szinte elmaradhatatlan kísérője a tejszínes barnamártás. Köretként jól illik mellé burgonyapüré vagy más...
Ez a tartalmas, kissé zsíros eledel a magyar konyha egyik jellegzetes étele. Hagyományos karácsonyi fogás, de disznótorok...
Sokan idegenkednek a zúza fogyasztásától pedig igazán finom, jellegzetes ízű pörkölt készíthető belőle...