Paradicsom alapanyagot tartalmazó receptek
![Bakonyi sertésborda](/images/small-bakonyi-sertesborda.webp)
Bakonyi sertésborda
A készítését a sertésborda elősütésével kezdjük, amelyet gombás-paprikás mártásban párolunk puhára, majd végül...
![Bolognai ragu](/images/small-bolognai-ragu.webp)
Bolognai ragu
Az elkészült bolognai ragu mellé, enyhén sós vízben, száraz tésztát (tagliatelle vagy penne), vagy esetleg friss, házi...
![Csikós tokány](/images/small-csikos-tokany.webp)
Csikós tokány
A legjobb, ha az állaga nagyjából mártás sűrűségű. Köretnek jól illik mellé a galuska (nokedli), párolt rizs vagy főtt...
![Marhapörkölt](/images/small-marhaporkolt.webp)
Marhapörkölt
Ennek hagyományos magyar ételnek számos változata létezik. Készítik bográcsban, sertészsírral, vörösborral...
![Milánói spagetti](/images/small-milanoi-spagetti.webp)
Milánói spagetti
Egy finom milánói spagetti recept, aminek a készítése is egyszerű. Előételként vagy főételként is fogyasztható...
![Paprikás krumpli](/images/small-paprikas-krumpli.webp)
Paprikás krumpli
Az elkészült paprikás krumpli akkor jó, ha a leve pörköltszerű, tartalmas és sűrű. Főzés közben a burgonya...
![Paradicsomsaláta](/images/small-paradicsomsalata.webp)
Paradicsomsaláta
A fűszerezett, hagyományos, ecetes salátalében érlelt szeletelt paradicsom az egyik legkedveltebb savanyúság...
![Sertéspörkölt](/images/small-sertesporkolt.webp)
Sertéspörkölt
Az elkészült sertéspörköltet még forrón tálaljuk. Köretként jól illik mellé galuska (nokedli), sós burgonya, tarhonya...
![Zöldség alaplé](/images/small-zoldseg-alaple.webp)
Zöldség alaplé
A leszűrt zöldség alaplé azonnal felhasználható különböző ételek készítéséhez, de hűtőben akár 2-3 napig is...
![Zúzapörkölt](/images/small-zuzaporkolt.webp)
Zúzapörkölt
Sokan idegenkednek a zúza fogyasztásától pedig igazán finom, jellegzetes ízű pörkölt készíthető belőle...