Porcukor alapanyagot tartalmazó receptek


Méteres kalács

Méteres kalács

Kissé hosszadalmasnak tűnhet az elkészítése, de megéri vele vacakolni, mert egy nagyon finom sütemény, ami...

Nudli

Nudli

A nudli (más néven angyalbögyörő, krumplis nudli, burgonyanudli, burgonyametélt) készítése egészen egyszerű...

Piskótatekercs

Piskótatekercs

A sárgabarackíz helyet használhatunk más gyümölcsből készült lekvárokat (eper, vegyes, szilva, meggy, ribizli stb.)...

Rákóczi-túrós lepény

Rákóczi-túrós lepény

Ez az egyik leghíresebb-, legfinomabb-, világszerte is ismert magyar sütemény. Az elkészítése elsőre kicsit...

Sárga linzer

Sárga linzer

A sárga linzertészta felhasználható különböző lepények, piték, szeletek, desszertek, édes teasütemények készítéséhez...

Szendvicskenyér

Szendvicskenyér

A szendvicskenyér (zsúrkenyér) felhasználható szendvicsek készítéséhez. Megfelelő tárolás mellett napokig puha marad...

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

A gombócokat, fahéjas porcukorral ízesített szilvával töltjük és vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk...

Túrós lepény

Túrós lepény

Az elkészült túrós lepény tetejét nem szükséges porcukorral megszórni, mert az elfedné a díszített, fényes felületét...

Zserbó szelet

Zserbó szelet

A zserbó az egyik legismertebb és legfinomabb magyar sütemény, ami kedvelt ünnepi (húsvéti és karácsonyi) édesség.