Porcukor alapanyagot tartalmazó receptek


Méteres kalács

Méteres kalács

Kissé hosszadalmasnak tűnhet az elkészítése, de megéri vele vacakolni, mert egy nagyon finom sütemény, ami...

Nudli

Nudli

A nudli (más néven angyalbögyörő, krumplis nudli, burgonyanudli, burgonyametélt) készítése egészen egyszerű...

Piskótatekercs

Piskótatekercs

A sárgabarackíz helyet használhatunk más gyümölcsből készült lekvárokat (eper, vegyes, szilva, meggy, ribizli stb.)...

Rákóczi-túrós lepény

Rákóczi-túrós lepény

Ez az egyik leghíresebb-, legfinomabb-, világszerte is ismert magyar sütemény. Az elkészítése elsőre kicsit...

Sárga linzer

Sárga linzer

A sárga linzertészta felhasználható különböző lepények, piték, szeletek, desszertek, édes teasütemények készítéséhez...

Szendvicskenyér

Szendvicskenyér

A szendvicskenyér (zsúrkenyér) felhasználható szendvicsek készítéséhez. Megfelelő tárolás mellett napokig puha marad...

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

A gombócokat, fahéjas porcukorral ízesített szilvával töltjük és vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk...

Tejfölös uborkasaláta

Tejfölös uborkasaláta

Az ecettel és porcukorral megbolondított tejfölös öntet, kellemesen édes és savanyú ízvilága, jól illik az uborkához...

Túrós lepény

Túrós lepény

Az elkészült túrós lepény tetejét nem szükséges porcukorral megszórni, mert az elfedné a díszített, fényes felületét...

Zserbó szelet

Zserbó szelet

A zserbó az egyik legismertebb és legfinomabb magyar sütemény, ami kedvelt ünnepi (húsvéti és karácsonyi) édesség.