Sertéshús alapanyagot tartalmazó receptek


Bakonyi sertésborda

Bakonyi sertésborda

A készítését a sertésborda elősütésével kezdjük, amelyet gombás-paprikás mártásban párolunk puhára, majd végül...

Bolognai ragu

Bolognai ragu

Az elkészült bolognai ragu mellé, enyhén sós vízben, száraz tésztát (tagliatelle vagy penne), vagy esetleg friss, házi...

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Ennek hagyományos magyar ételnek számos változata létezik. Készítik vöröshagymával, sült burgonyával, zöldborsóval...

Csikós tokány

Csikós tokány

A legjobb, ha az állaga nagyjából mártás sűrűségű. Köretnek jól illik mellé a galuska (nokedli), párolt rizs vagy főtt...

Egyszerű fasírt

Egyszerű fasírt

A fűszereknek köszönhetően ízletes, a külső része ropogós, belül viszont puha és szaftos lesz ez a népszerű húsétel...

Fasírtgolyó

Fasírtgolyó

A fasírtgolyót, a sertéshús helyet készíthetjük marhahúsból, pulykahúsból, csirkehúsból vagy akár ezek kombinációjából is...

Sertéspörkölt

Sertéspörkölt

Az elkészült sertéspörköltet még forrón tálaljuk. Köretként jól illik mellé galuska (nokedli), sós burgonya, tarhonya...

Svéd húsgolyó

Svéd húsgolyó

Szinte elmaradhatatlan kísérője a tejszínes barnamártás. Köretként jól illik mellé burgonyapüré vagy más...

Töltött káposzta

Töltött káposzta

Ez a tartalmas, kissé zsíros eledel a magyar konyha egyik jellegzetes étele. Hagyományos karácsonyi fogás, de disznótorok...