Tehéntej alapanyagot tartalmazó receptek
Almaleves
Az elkészült almalevest 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Hidegen sokkal finomabb, és a nyári nagy melegben az üdítő...
Almaturmix
Akik fogyókúráznak, azok hagyják ki az almaturmix hozzávalói közül a banánt és a mézet! Esetleg helyettesítsék...
Amerikai palacsinta
A legtöbbször juharsziruppal, friss gyümölccsel, puha vajjal, valamint baconnal tálalják. De fogyasztható melegen...
Banánturmix
Ez a néhány összetevőből, pár perc alatt elkészített turmix kellemesen vaníliás- és banánízű, sűrű és krémes állagú...
Besamel mártás
Az elkészült besamel mártás vagy más néven tejmártás színe tejfehér. Illata, íze a vaj és a tej illatára, ízére...
Bolognai ragu
Az elkészült bolognai ragu mellé, enyhén sós vízben, száraz tésztát (tagliatelle vagy penne), vagy esetleg friss, házi...
Burgonyapüré
A burgonyapüré (krumplipüré) könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk...
Csokoládémártás
Az elkészült csokoládémártás (csokoládéöntet) fogyasztható melegen és hidegen is. Hűtés közben egy...
Egyszerű fasírt
A fűszereknek köszönhetően ízletes, a külső része ropogós, belül viszont puha és szaftos lesz ez a népszerű húsétel...
Egyszerű krumplipüré
A krémes állagú püréből, további fűszerek és alapanyagok hozzáadásával számos változatotát is elkészíthetjük...
Eperturmix
Az elkészült eperturmix azonnal fogyasztható, de hűtőbe téve és hidegen tartva akár később fogyaszthatjuk, esetleg...
Epres gyümölcskrémes
Az epres gyümölcskrémes az egyik legfinomabb gyümölcsös sütemény. A főzött kérmet akár pudinggal is készíthetjük...