Almaturmix

Egy finom almaturmix recept, aminek a készítése is egyszerű.

Almaturmix

Mennyiség: kb. 1 liter Előkészítés: 10 perc Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók

2-3 db alma, 500 ml tehéntej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipetnyi őrölt fahéj (ízlés szerint), 2 evőkanál méz, 1 db banán

Almaturmix készítése

1. A gyümölcsöket alaposan megmossuk, a banán héját eltávolítjuk. Az almát negyedeljük a magházat és az esetleges sérült részeket eltávolítjuk. A recept egyéb hozzávalóit előkészítjük, kimérjük.

2. A banánt és a felnegyedelt almát a turmixba daraboljuk. Hozzáadjuk a mézet, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, ráöntjük a tejet, majd az egészet habosra turmixszoljuk.

3. Azonnal fogyaszthatjuk is, de lehűtve talán még finomabb, főleg nagy melegben. Az elkészült almaturmixhoz jégkockát is adhatunk, hogy minél hamarabb lehűljön. Reggelire és vacsorára kiváló, tápláló turmix.

Almaturmix fogyókúrázóknak

Akik fogyókúráznak, azok hagyják ki az almaturmix hozzávalói közül a banánt és a mézet. Esetleg helyettesítsék a mézet valamilyen édesítő szerrel.

Az almát héjastól vagy héj nélkül turmixszoljuk?

Sokan nem szeretik az almát héjastul fogyasztani, viszont az almában található vitaminok és rostanyagok jelentős része közvetlenül az almahéj alatti részekben található. Így az alma hámozáskor azokat is eltávolítjuk. A turmixolás után csak apró almahéj darabkák maradnak, amik alig észrevehetőek és zavaróak. Persze akiket még az is zavar, azok természetesen vékonyan meg is hámozhatják az almákat. Csak arra vigyázzanak, hogy lehetőleg minél vékonyabban hámozzák meg az almákat!

Almaturmix