Tehéntej alapanyagot tartalmazó receptek
Málnás gyümölcskrémes
A málnás gyümölcskrémes az egyik legfinomabb gyümölcsös sütemény. Miután a krém megdermedt az elkészült...
Meggyleves
Az elkészült meggylevest alacsony hőmérsékleten, 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Üdítő, frissítő hatása így érvényesül...
Méteres kalács
Kissé hosszadalmasnak tűnhet az elkészítése, de megéri vele vacakolni, mert egy nagyon finom sütemény, ami...
Sajtos bundás kenyér
Az elkészült sajtos bundás kenyér mellé jól illik egy bögre citromos tea vagy tej. Lehetőleg még melegen tálaljuk...
Sonkás rakott tészta
Remek választás azok számára, akik rövid idő alatt, viszonylag kevés alapanyagból egy laktató ételt szeretnének...
Spenótfőzelék
A spenótfőzelék (parajfőzelék) mellé tükörtojást, főtt tojást, fasírtot, sült virslit, esetleg burgonyapürét készítünk...
Svéd húsgolyó
Szinte elmaradhatatlan kísérője a tejszínes barnamártás. Köretként jól illik mellé burgonyapüré vagy más...
Szendvicskenyér
A szendvicskenyér (zsúrkenyér) felhasználható szendvicsek készítéséhez. Megfelelő tárolás mellett napokig puha marad...
Tejes kifli
A receptben szereplő hozzávalókból körülbelül 8 db átlagos méretű tejes kifli készíthető. Persze ez a...
Tojáslikőr
A tojáslikőrt elsősorban ünnepek alkalmával húsvétkor, karácsonykor fogyasztjuk. Fogyasztás előtt felkeverjük...
Tojásos nokedli
A tojásos nokedli igazi klasszikus, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, ami ráadásul még meglehetősen laktató...
Zöldborsófőzelék
A zöldborsófőzelék jól illik különböző sültek, fasírt, sült virsli mellé is, de talán tükörtojással a legfinomabb...