Kókuszgolyó

Egy finom kókuszgolyó recept, aminek a készítése is egyszerű. A kókuszgolyó az egyik legnépszerűbb nassolnivaló, ami könnyen, gyorsan, sütés nélkül is elkészíthető. Kimondottan egy olyan édesség, amelyet a legtöbb gyerek és felnőtt is szeret.

Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

Mennyiség: 32 db | Előkészítés: 20 perc | Elkészítési idő: 40 perc

Recept hozzávalók

500 g darált háztartási keksz, 150-200 g porcukor, 25 g holland kakaópor, 100 g vaj (margarin), 350 g tehéntej, 15-30 g rumaroma (vagy rum), 100 g mazsola, 10 g vaníliás cukor, 20-30 g kókuszreszelék

Kókuszgolyó készítése

1., A mazsolát átválogatjuk, megmossuk, 5-10 percig meleg vízben áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A recept egyéb hozzávalóit előkészítjük, kimérjük.

2., A darált kekszet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, majd az egészet átszitáljuk. A langyos tejhez hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a felolvasztott vajat és a rumaromát (vagy rumot).

3., Egy megfelelő méretű edényben a száraz hozzávalókat alaposan összedolgozzuk a tejes keverékkel, valamint a mazsolával, majd a kapott tésztát néhány percig pihentjük.

4., Ezután pingponglabda méretű golyókat (30-40 g) formázunk belőle, amelyeket megforgatunk a kókuszreszelékben és teljesen bevonjuk a felületüket vele. Az elkészült kókuszgolyókat tányérra helyezzük, lehűtjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tippek, javaslatok kókuszgolyó készítéséhez

A receptben szereplő mennyiségekből nagyjából 32 darab, 40 grammos, 4 centiméter átmérőjű kókuszgolyó készíthető.

Mazsola helyett vagy mellett a kókuszgolyót esetleg magozott meggyel is megtölthetjük, melyet rumba vagy konyakba is áztathatunk előtte.

A rumból vagy rumaromából mindenki annyit használjon, amennyi megfelel a saját ízlésének! Ha gyerekek is fogyasztják az elkészült kókuszgolyót, akkor a rum helyett inkább rumaromát használjuk, vagy akár teljesen el is tekinthetünk a használatától!

A kókuszgolyó készítését megelőző napon a megmosott mazsolát akár be is áztathatjuk kevés rumba.

Egyéb receptek

Zserbó szelet

Zserbó szelet

A zserbó az egyik legismertebb és legfinomabb magyar sütemény, ami kedvelt ünnepi (húsvéti, karácsonyi) édesség.

Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa

A sajtos pogácsa az egyik legfinomabb és legnépszerűbb sós teasütemény. Egy hétnél is tovább puha és omlós marad...

Isler (Ischler)

Isler (Ischler)

Az elkészült isler (ischler) vagy régies, magyaros elnevezése szerint isli fánk tetejét apróra vágott pisztácia...