Kókuszgolyó

Egy finom kókuszgolyó recept, aminek a készítése is egyszerű. A kókuszgolyó az egyik legnépszerűbb nassolnivaló, ami könnyen, gyorsan, sütés nélkül is elkészíthető. Kimondottan egy olyan édesség, amelyet a legtöbb gyerek és felnőtt is szeret.

Kókuszgolyó

Mennyiség: 32 db Előkészítés: 20 perc Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók

500 g darált háztartási keksz, 150-200 g porcukor, 25 g holland kakaópor, 100 g vaj (margarin), 350 g tehéntej, 15-30 g rumaroma (vagy rum), 100 g mazsola, 10 g vaníliás cukor, 20-30 g kókuszreszelék

Kókuszgolyó készítése

1. A mazsolát átválogatjuk, megmossuk, 5-10 percig meleg vízben áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A recept egyéb hozzávalóit előkészítjük, kimérjük.

2. A darált kekszet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, majd az egészet átszitáljuk. A langyos tejhez hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a felolvasztott vajat és a rumaromát (vagy rumot).

3. Egy megfelelő méretű edényben a száraz hozzávalókat alaposan összedolgozzuk a tejes keverékkel, valamint a mazsolával, majd a kapott tésztát néhány percig pihentjük.

4. Ezután pingponglabda méretű golyókat (30-40 g) formázunk belőle, amelyeket megforgatunk a kókuszreszelékben és teljesen bevonjuk a felületüket vele. Az elkészült kókuszgolyókat tányérra helyezzük, lehűtjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tippek, javaslatok kókuszgolyó készítéséhez

A receptben szereplő mennyiségekből nagyjából 32 darab, 40 grammos, 4 centiméter átmérőjű kókuszgolyó készíthető.

Mazsola helyett vagy mellett a kókuszgolyót esetleg magozott meggyel is megtölthetjük, melyet rumba vagy konyakba is áztathatunk előtte.

A rumból vagy rumaromából mindenki annyit használjon, amennyi megfelel a saját ízlésének! Ha gyerekek is fogyasztják az elkészült kókuszgolyót, akkor a rum helyett inkább rumaromát használjuk, vagy akár teljesen el is tekinthetünk a használatától!

A kókuszgolyó készítését megelőző napon a megmosott mazsolát akár be is áztathatjuk kevés rumba.

Kókuszgolyó