Vaj alapanyagot tartalmazó receptek

Almás gyümölcskenyér
Ez a több napig is puha almás süti egész évben elkészíthető, különösen karácsony környékén remek választás...

Almás lepény
Az almás lepényt tésztaráccsal is készíthetjük. Ebben az esetben a felső kinyújtott tésztalapot nem egészben...

Almás pite
A pitét tésztaráccsal- vagy hagyományos módon, tésztalappal fedve is elkészíthetjük. A tésztából kis díszeket is...

Amerikai palacsinta
A legtöbbször juharsziruppal, friss gyümölccsel, puha vajjal, valamint baconnal tálalják. De fogyasztható melegen...

Besamel mártás
Az elkészült besamel mártás vagy más néven tejmártás színe tejfehér. Illata, íze a vaj és a tej illatára, ízére...

Bolognai ragu
Az elkészült bolognai ragu mellé, enyhén sós vízben, száraz tésztát (tagliatelle vagy penne), vagy esetleg friss, házi...

Burgonyapüré
A burgonyapüré (krumplipüré) könnyen formázható, habszerű, nem folyik. Forrón, előmelegített tálra tálaljuk...

Burgonyás lángos
Az elkészült burgonyás lángos forrón fogyasztva a legjobb és talán a legfinomabb. Ezért rövid pihentetés után...

Csokoládétorta
A hagyományos csokoládétorta felületét többféleképp is bevonhatjuk. Legelterjedtebb a csokoládéval való...

Egyszerű krumplipüré
A krémes állagú püréből, további fűszerek és alapanyagok hozzáadásával számos változatotát is elkészíthetjük...

Epres gyümölcskrémes
Az epres gyümölcskrémes az egyik legfinomabb gyümölcsös sütemény. A főzött kérmet akár pudinggal is készíthetjük...

Fanta szelet
Kakaós piskóta alap, tejszínes túrókrém töltelékkel, amire narancs ízű zselé kerül. A fanta szelet egy nagyon finom...