Étolaj alapanyagot tartalmazó receptek
Sütőtökkrémleves
Az elkészült sütőtökkrémlevest forrón tálaljuk. Adhatunk mellé pirított kenyér- vagy zsemlekockát és pirított tökmagot is...
Tejes kifli
A receptben szereplő hozzávalókból körülbelül 8 db átlagos méretű tejes kifli készíthető. Persze ez a...
Tojásos nokedli
A tojásos nokedli igazi klasszikus, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, ami ráadásul még meglehetősen laktató...
Tojásos rizs
Tálaláskor az elkészült tojásos rizst vékonyan kivajazott formába, csészébe nyomkodjuk, majd egy tányérra borítjuk...
Uborkasaláta
Az uborkasaláta frissen fogyasztva a legfinomabb. Viszont tálalás előtt néhány órával azért érdemes elkészíteni...
Zöldbableves
Tálalhatjuk csipetkével, galuskával, valamint kolbásszal vagy virslivel is gazdagíthatjuk. Igény szerint főzhetünk...
Zöldborsófőzelék
A zöldborsófőzelék jól illik különböző sültek, fasírt, sült virsli mellé is, de talán tükörtojással a legfinomabb...
Zöldborsóleves
Készíthetjük galuskával, vajas galuskával, csipetkével, de akár száraztésztát (csigatészta, eperlevél, stb.) is...
Zöldség alaplé
A leszűrt zöldség alaplé azonnal felhasználható különböző ételek készítéséhez, de hűtőben akár 2-3 napig is...
Zöldséges rizs
Az elkészült zöldséges rizs köretként remekül illik különböző rántott-, sült- és párolt húsok mellé...
Zserbó szelet
A zserbó az egyik legismertebb és legfinomabb magyar sütemény, ami kedvelt ünnepi (húsvéti és karácsonyi) édesség.
Zúzapörkölt
Sokan idegenkednek a zúza fogyasztásától pedig igazán finom, jellegzetes ízű pörkölt készíthető belőle...