Zöldbableves

Zöldbableves

Egy finom zöldbableves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 50 perc Recept hozzávalók 600 g friss zöldbab 40 g vöröshagyma 5 g fokhagyma 5-10 g konyhasó 50 ml napraforgóolaj 40 g finomliszt 3 g fűszerpaprika-őrlemény 200 ml tejföl 15 ml ecet (10… Zöldbableves olvasásának folytatása

Zserbó szelet

Zserbó szelet

Egy finom zserbó szelet recept, aminek a készítése is egyszerű. A zserbó az egyik legismertebb és legfinomabb magyar sütemény, ami kedvelt ünnepi (húsvéti és karácsonyi) édesség. Mennyiség: kb. 35 szelet Elkészítése: Egyszerű Sütési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 2 óra Recept hozzávalók Az omlós élesztős tésztához 500 g finomliszt 250 g vaj 60… Zserbó szelet olvasásának folytatása

Besamel mártás

Besamelmártás

Egy finom besamel mártás recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: kb. 250 ml Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 10 perc Elkészítési idő: kb. 15 perc Recept hozzávalók 250 ml tehéntej 15 g vaj 15 g finomliszt 2 csipetnyi konyhasó 1 csipetnyi őrölt szerecsendió 1 csipetnyi őrölt fehér bors Besamel mártás készítése 1. A recept… Besamel mártás olvasásának folytatása

Szendvicskenyér

Szendvicskenyér (Zsúrkenyér)

Egy finom szendvicskenyér (zsúrkenyér) recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Sütési idő: kb. 20 perc Elkészítési idő: kb. 2 óra 30 perc Recept hozzávalók 400 g finomliszt 100 g burgonya 30 g vaj (margarin) 150 ml tehéntej (vagy ivóvíz) 5 g konyhasó A tészta formázásához 20-30 g finomliszt A kovászhoz… Szendvicskenyér olvasásának folytatása

Tojásos galuska (nokedli)

Tojásos galuska (nokedli)

Egy finom tojásos galuska (nokedli) recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 25 perc Elkészítési idő: kb. 45 perc Recept hozzávalók A habart tojáshoz 12 db tyúktojás 200 ml tejföl 60 ml napraforgóolaj 10 g konyhasó A galuska főzéséhez 4-5 liter ivóvíz 20-30 g konyhasó A galuskához (nokedlihez)… Tojásos galuska (nokedli) olvasásának folytatása

Rákóczi túrós lepény

Rákóczi-túrós lepény

Egy finom Rákóczi túrós lepény recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: kb. 35 szelet Elkészítése: Egyszerű Sütési idő: kb. 45 perc Elkészítési idő: kb. 2 óra 30 perc Recept hozzávalók Az omlós tésztához 600 g finomliszt 400 g vaj (vagy margarin) 200 g porcukor 4 db tojássárgája 20 g vaníliás cukor 1 db citrom… Rákóczi túrós lepény olvasásának folytatása