Fűszerpaprika-őrlemény alapanyagot tartalmazó receptek
Bakonyi sertésborda
A készítését a sertésborda elősütésével kezdjük, amelyet gombás-paprikás mártásban párolunk puhára, majd végül...
Csikós tokány
A legjobb, ha az állaga nagyjából mártás sűrűségű. Köretnek jól illik mellé a galuska (nokedli), párolt rizs vagy főtt...
Fasírtgolyó
A fasírtgolyót, a sertéshús helyet készíthetjük marhahúsból, pulykahúsból, csirkehúsból vagy akár ezek kombinációjából is...
Fejtettbab-leves
Tálalhatjuk külön kifőzött csipetkével vagy esetleg más levesbetéttel is. A tetejére meleg tejfölt locsolhatunk...
Frankfurti leves
Az elkészült frankfurti levest még forrón tálaljuk. A tetejét kevés tejföllel díszíthetjük. Friss kenyér jól illik...
Krumplis tészta
Ez a hagyományos tésztaétel remek választás azok számára, akik gyorsan, kevés alapanyagból szeretnének valamilyen...
Lencsefőzelék
A lencsefőzelék remekül illik valamilyen füstölt hús (sonka, tarja, csülök), sült szárnyas, fasírt, sült virsli tükörtojás mellé...
Marhapörkölt
Ennek hagyományos magyar ételnek számos változata létezik. Készítik bográcsban, sertészsírral, vörösborral...
Paprikás krumpli
Az elkészült paprikás krumpli akkor jó, ha a leve pörköltszerű, tartalmas és sűrű. Főzés közben a burgonya...
Párolt tarhonya
Ez a hagyományos, tésztából készített köret nagyon jól illik különböző pörköltek és tokányfélék mellé...
Rántott csirkemell csíkok
A pácolt csirkemell falatokat ropogós bunda veszi körül. Csípős paprikával ízesített változata is elkészíthető...
Ropogós csirkemell csíkok
Az enyhén csípős, fűszeres bundában megbújó csirkefalatok íze és megjelenése hasonló a KFC csirkemellhez...