Leves receptek


Almaleves

Almaleves

Az elkészült almalevest 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Hidegen sokkal finomabb, és a nyári nagy melegben az üdítő...

Csirke alaplé

Csirke alaplé

Felhasználható különböző ételek (levesek, főzelékek, mártások) készítéséhez. Hűtőben 2 napig tárolhatjuk, de le is...

Csontlé

Csontlé

A leszűrt csontlé (alaplé) különböző levesek, mártások, főzelékek, raguk, húsételek készítésénél használható fel...

Fejtettbab-leves

Fejtettbab-leves

Tálalhatjuk külön kifőzött csipetkével vagy esetleg más levesbetéttel is. A tetejére meleg tejfölt locsolhatunk...

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Az elkészült frankfurti levest még forrón tálaljuk. A tetejét kevés tejföllel díszíthetjük. Friss kenyér jól illik...

Meggyleves

Meggyleves

Az elkészült meggylevest alacsony hőmérsékleten, 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Üdítő, frissítő hatása így érvényesül...

Sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves

Az elkészült sütőtökkrémlevest forrón tálaljuk. Adhatunk mellé pirított kenyér- vagy zsemlekockát és pirított tökmagot is...

Zöldbableves

Zöldbableves

Tálalhatjuk csipetkével, galuskával, valamint kolbásszal vagy virslivel is gazdagíthatjuk. Igény szerint főzhetünk...

Zöldborsóleves

Zöldborsóleves

Készíthetjük galuskával, vajas galuskával, csipetkével, de akár száraztésztát (csigatészta, eperlevél, stb.) is...

Zöldség alaplé

Zöldség alaplé

A leszűrt zöldség alaplé azonnal felhasználható különböző ételek készítéséhez, de hűtőben akár 2-3 napig is...