Citrom alapanyagot tartalmazó receptek


Kevert almás

Kevert almás

Igény szerint kevés mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt, esetleg diót is keverhetünk a tésztába. Porcukor helyett...

Linzerkarika

Linzerkarika

A sütemény alapja hagyományos linzertészta, a töltelék sárgabarackíz, a teteje darált dióval és porcukorral van díszítve...

Majonéz

Majonéz

A jól elkészített majonéz tömény, sima állományú, a habosra kevert vajhoz hasonló. Íze pikáns, színe élénksárga...

Mákos tészta

Mákos tészta

Ez egy igazi hagyományos menzakaja, amelyet mazsolával, citromhéjjal, vaníliás cukorral még érdekesebbé tehetünk...

Meggyes piskóta

Meggyes piskóta

Egy finom meggyes piskóta recept, aminek a készítése is egyszerű. Készíthetjük friss meggyből, meggybefőttből...

Meggyleves

Meggyleves

Az elkészült meggylevest alacsony hőmérsékleten, 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Üdítő, frissítő hatása így érvényesül...

Párolt szilva

Párolt szilva

Az elkészült párolt szilva köretként remekül illik különböző sütéssel készülő húsételek, elsősorban szárnyas és vadhús...

Piskóta (lapokhoz)

Piskóta (lapokhoz)

A piskótalap felhasználható különböző sütemények, desszertek (tekercsek, roládok, torták, szeletek) készítéséhez...

Piskótatekercs

Piskótatekercs

A sárgabarackíz helyet használhatunk más gyümölcsből készült lekvárokat (eper, vegyes, szilva, meggy, ribizli stb.)...

Rákóczi-túrós lepény

Rákóczi-túrós lepény

Ez az egyik leghíresebb-, legfinomabb-, világszerte is ismert magyar sütemény. Az elkészítése elsőre kicsit...

Sárga linzer

Sárga linzer

A sárga linzertészta felhasználható különböző lepények, piték, szeletek, desszertek, édes teasütemények készítéséhez...

Sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves

Az elkészült sütőtökkrémlevest forrón tálaljuk. Adhatunk mellé pirított kenyér- vagy zsemlekockát és pirított tökmagot is...